Wereldberoemd zelfportret van Leonardo da Vinci te zien in Turijn

© AFP

Het bekende zelfportret van Leonardo da Vinci wordt opnieuw tentoongesteld. Het werk is vanaf 30 oktober tien weken lang te zien in de tentoonstelling “Leonardo e i Tesori del Re” die op 30 oktober opent in Turijn.

Het bekende zelfportret van Leonardo da Vinci wordt opnieuw tentoongesteld. Het werk is vanaf 30 oktober tien weken lang te zien in de tentoonstelling “Leonardo e i Tesori del Re” (Leonardo en de schatten van de koning), die op 30 oktober opent in Turijn.

Het zelfportret, een zeer broze tekening, is de afgelopen 100 jaar maar een aantal keer aan het grote publiek getoond: in 1929, 2006 en in 2011 naar aanleiding van de 150e verjaardag van de Italiaanse eenwording.

Samen met het zelfportret worden ook 80 andere werken, die allemaal bewaard worden in de Koninklijke Bibliotheek van Turijn, tentoongesteld.

Het gaat daarbij om ander werk van da Vinci, maar ook van Rembrandt, Van Dyck en Raphaël.

Wie de tentoonstelling wil bezoeken, zal moeten reserveren. Elk half uur worden groepen van maximaal 25 mensen binnengelaten.

De tentoonstelling loopt van 30 oktober tot 15 januari, ter gelegenheid van de inhuldiging van een nieuwe zaal in de bibliotheek. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content