Welkom in Brussel

© GF

Tijdens het weekend van 29 en 30 maart openen dertig wijken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest deuren die normaal voor het publiek gesloten blijven.

Een kleine greep uit het enorme aanbod: de VRT/RTBF-toren die een uitzonderlijk uitzicht over Brussel biedt, de Triomfboog van het Jubelpark of de tuinen van het Hertoginnedal.

Ook ateliers openen hun deuren, zoals dat van modeontwerpster Nina Meert en het atelier Marcel Hastir. Het PARCours-PARKunst voert bezoekers langs kunstwerken in de parken van Sint-Pieters-Woluwe.

Alternatieve projecten pleiten voor een andere verstandhouding met het milieu. Zoals Repair Café, waar vrijwilligers kleding en informatica herstellen. U kunt een wandeling maken door een landelijke woonwijk in Haren, waarbij u van alles te weten komt over de witloofteelt. Of u kunt in Vorst de moskee El Hikma bezichtigen, gevestigd in het voormalige gemeentezwembad in art-decostijl.

Wie Brussel Welkom wil bezoeken kan tegen een vriendenprijs overnachten in een hotel of bij Brusselaars thuis. Voor een vijfsterrenhotel betaalt u 100 euro, voor een viersterrenhotel 80 euro, in een driesterrenhotel 60 euro, 40 euro in een tweesterrenhotel en 30 euro in een hotel met één ster. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content