Welke stad telt de meeste Airbnb-appartementen?

© iStockphoto

Airbnb werd in 2008 opgericht en op de website zijn ondertussen ruim twee miljoen appartementen te vinden in 191 landen en 34.000 steden. Maar welke steden tellen de meeste Airbnb-accommodaties?

Parijs is het sterkst vertegenwoordigd op Airbnb met 78.000 accomodaties, gevolgd door Londen met 47.000 en New York met 46.000. De aantallen in Parijs en New York kunnen de komende tijd overigens wel eens gaan dalen.

De Franse autoriteiten gaan nieuwe regels invoeren voor het verhuren van huizen. Mensen die hun huis voor langer dan vier maanden willen verhuren of degenen die een huis willen verhuren waar ze niet zelf wonen, moeten hun woning registeren als commercieel eigendom en een vergunning aanvragen. Doen ze dat niet, dan kunnen ze een boete oplopend tot 25.000 dollar verwachten.

Ook de staat New York gaat paal en perk stellen aan het aantal Airbnb-woningen. Onlangs werd voor een wetsvoorstel gestemd waardoor het eigenaars voortaan verboden is om hun woning voor minder dan 30 dagen te verhuren. Er worden boetes voorzien tot 7.500 dollar (6.650 euro). De wet moet nog wel getekend worden. Volgens sommige media kan gouverneur Andrew Cuomo de wet verwerpen of goedkeuren.

In New York is het momenteel verboden om delen van een huis te verhuren. New York wil zo vermijden dat huiseigenaars illegale hotels runnen. (MS)

Infographic: Which Cities Have The Most Airbnb Listings? | Statista

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content