De website van het Nederlandse reismagazine Columbus Magazine maakte een oplijsting van de vreemdste regels die sommige vliegmaatschappijen opleggen aan hun (toekomstige) personeel.

Make-up

Zowel bij Virgin Atlantic als bij Singapore Airlines worden vrouwen én mannen op beautycursus gestuurd. De toekomstige stewardessen van Virgin Atlantic leren daar bijvoorbeeld hoe ze op de juiste manier mascara en lipstick aanbrengen. De mannelijke personeelsleden leren hoe ze onzuiverheden in de huid en pukkels kunnen camoufleren.

Opleiding in het oerwoud

De Braziliaanse maatschappij Tam eist van zijn personeel dat het sportief en fit is. Bovendien krijgen ze ook een intensieve opleiding in de jungle. Op die manier weten ze hoe ze moeten reageren wanneer ze door een eventuele noodlanding in dit onherbergzame gebied belanden.

Vrijgezellig

Toekomstige werknemers bij Qatar Airways moeten hun trouwplannen op de lange baan schuiven. In hun contract staat bijvoorbeeld te lezen dat ze de eerste vijf jaar van hun loopbaan niet mogen huwen.

Waterratten

Het is een vereiste bij veel maatschappijen dat hun personeel goed kan zwemmen. EasyJet voegt hier nog een extra eis aan toe, namelijk dat toekomstige werknemers ook een minuut kunnen watertrappelen.

Vrouwen dragen de broek niet

Stewards en stewardessen zien er doorgaans piekfijn uit. Dit is ook één van de grootste bezorgdheden van luchtvaartmaatschappijen. Het lijstje van specifieke eisen is dus wel lang. De stewardessen bij Singapore Airlines moeten een onhandige, lange sarong dragen, terwijl vrouwen bij Etihad en British Airways verplicht worden een rok te dragen. Broeken zijn bij deze maatschappijen uit den boze voor vrouwen. (AB/ Via Colombus Magazine)

De website van het Nederlandse reismagazine Columbus Magazine maakte een oplijsting van de vreemdste regels die sommige vliegmaatschappijen opleggen aan hun (toekomstige) personeel.Make-upZowel bij Virgin Atlantic als bij Singapore Airlines worden vrouwen én mannen op beautycursus gestuurd. De toekomstige stewardessen van Virgin Atlantic leren daar bijvoorbeeld hoe ze op de juiste manier mascara en lipstick aanbrengen. De mannelijke personeelsleden leren hoe ze onzuiverheden in de huid en pukkels kunnen camoufleren.Opleiding in het oerwoudDe Braziliaanse maatschappij Tam eist van zijn personeel dat het sportief en fit is. Bovendien krijgen ze ook een intensieve opleiding in de jungle. Op die manier weten ze hoe ze moeten reageren wanneer ze door een eventuele noodlanding in dit onherbergzame gebied belanden.VrijgezelligToekomstige werknemers bij Qatar Airways moeten hun trouwplannen op de lange baan schuiven. In hun contract staat bijvoorbeeld te lezen dat ze de eerste vijf jaar van hun loopbaan niet mogen huwen. WaterrattenHet is een vereiste bij veel maatschappijen dat hun personeel goed kan zwemmen. EasyJet voegt hier nog een extra eis aan toe, namelijk dat toekomstige werknemers ook een minuut kunnen watertrappelen.Vrouwen dragen de broek nietStewards en stewardessen zien er doorgaans piekfijn uit. Dit is ook één van de grootste bezorgdheden van luchtvaartmaatschappijen. Het lijstje van specifieke eisen is dus wel lang. De stewardessen bij Singapore Airlines moeten een onhandige, lange sarong dragen, terwijl vrouwen bij Etihad en British Airways verplicht worden een rok te dragen. Broeken zijn bij deze maatschappijen uit den boze voor vrouwen. (AB/ Via Colombus Magazine)