Weldra trampoline brug over de Seine in Parijs?

© AZC

Parijs telt 37 ‘normale’ bruggen over de Seine. Als het aan een groepje Parijse architecten ligt wordt de 38e een opblaasbare trampolinebrug.

Parijs telt 37 ‘normale’ bruggen over de Seine. Reden voor het Parijse architectenbureau Atelier Zündel Cristea (AZC) om een origineel ontwerp in te dienen voor de wedstrijd die werd uitgeschreven voor de binnenkort te bouwen 38e brug: de trampolinebrug ‘Floating Bridge’.

De bedoeling van de architecten van AZC is om Parijzenaars en toeristen een nieuwe en speelse manier te bieden om de Seine over te steken.

Drie met elkaar verbonden opblaasbare ovale ringen van ieder dertig meter lengte zweven boven het water. Aan de binnenkant van iedere ring bevindt zich een enorme trampoline waarover de voetgangers zich springend, buitelend en rollend naar de overkant kunnen verplaatsen. Met lucht gevulde rollen rondom de trampolines moeten voorkomen dat té enthousiaste springers in het water belanden.

Of de brug er ooit echt zal komen is twijfelachtig omdat de stad deze Floating Bridge waarschijnlijk te gevaarlijk zal vinden, maar het idee is ieder geval leuk. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content