Weinig lastminuteaanbiedingen deze zomer

Touroperators Jetair en Thomas Cook waarschuwen voor een schaarste aan lastminuteaanbiedingen voor deze zomer.

Touroperators Jetair en Thomas Cook waarschuwen voor een schaarste aan lastminuteaanbiedingen voor deze zomer.
Na enkele zwakke jaren merken ze momenteel een stevige toename van de boekingen in grote Europese markten zoals Groot-Brittannië en Duitsland, waardoor hotels volzet zullen raken of hogere prijzen zullen hanteren.

De boekingscijfers zijn in ons land stabiel, en waren dat ondanks de crisis ook de afgelopen jaren. “Maar de inhaalbeweging op veel Europese markten vormt een bedreiging voor de Belgische vakantiegangers. Wie dit jaar speculeert op een lastminuteboeking zou weleens van een kale reis kunnen terugkomen”, zegt Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

Ook bij Thomas Cook waarschuwt men voor weinig lastminuteboekingen. “We verwachten dit jaar heel wat minder lastminuteaanbiedingen. Jonge gezinnen met kinderen wachten best niet tot eind mei of juni om te boeken, aangezien ze dit jaar dan genoegen zullen moeten nemen met wat overschiet, zowel qua bestemming, als hotelklasse en reisduur”, aldus Thomas Cook-woordvoerder Baptiste Van Outryve.

Vooral voor populaire Europese bestemmingen zullen er volgens de touroperators weinig lastminutes zijn. De toestand in Noord-Afrika speelt daarin zonder twijfel een rol, al is er volgens Van Outryve ook een cliënteel dat precies naar die landen trekt wegens de herlanceringskortingen.

De absolute nummer 1 voor vliegbestemmingen deze zomer is volgens Thomas Cook Turkije. “De zeer gunstige prijs/kwaliteitverhouding maakt dat er een zeer grote vraag naar Turkije is. Maar ook Griekenland, dat vorig jaar erg afgezien heeft door onder meer de betogingen, zit momenteel enorm in de lift”, aldus Van Outryve.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content