Weens hotel in Old Hollywood Style

In 1928 schreef de Britse filmtheoreticus: “Wenen is als geen andere stad geschikt om zich tot een Europees Hollywood te ontwikkelen.” Hotel Lamée neemt zijn gasten mee naar die turbulente tijd en brengt een eerbetoon aan de old-world Hollywood style.

Waar: Wenen, Oostenrijk.

Waarom: Wiener Festwochen, van 9 mei tot 15 juni, een van de belangrijkste culturele festivals ter wereld, met voor- stellingen en concerten waarbij zowel hedendaagse als traditionele kunstvormen aan bod komen.

Hotel: Hotel Lamée ligt op een steenworp van de Stephansdom en vlak bij de autovrije winkelstraten Graben en Kohlmarkt. Wenen associëren we al snel met Sissi en operette, maar aan het begin van de twintigste eeuw kende de stad een grote bloeiperiode en behoorde het tot de meest vooruitstrevende culturele centra ter wereld.

In 1928 schreef de Britse filmtheoreticus : “Wenen is als geen andere stad geschikt om zich tot een Europees Hollywood te ontwikkelen.” Hotel Lamée, geopend in november 2012, neemt zijn gasten mee naar die turbulente tijd en brengt een eerbetoon aan de old-world Hollywood style.

Het hotel geeft tegelijk een kosmopolitisch, elegant, mondain en warm gevoel. De geluiddichte en ruime kamers, voorzien van glanzende houten panelen, honingkleurige gordijnen en vooral de felroze fluwelen bekleding doen denken aan de kleedkamer van een gevierd actrice. Foto’s van filmsterren uit de jaren dertig maken dat sfeertje compleet.

Natuurlijk beschikken de kamers wel over alle moderne voorzieningen zoals een marmeren badkamer, gratis minibar, een espressomachine en gratis internet. Wat betreft duurzaamheid is het hotel zelfs zeer vooruitstrevend: alles is zo aangelegd dat het water- en energieverbruik tot een minimum beperkt blijft.

Voor het rijkelijke ontbijt worden hoofdzakelijk biologische ingrediënten gebruikt. Dat is overigens niet in de prijs inbegrepen, maar kan voor 25 euro per persoon bijgeboekt worden.

Een groot pluspunt van het hotel ten slotte is het dakterras op de negende verdieping met schitterend uitzicht op de Stephansdom.

Nuttige adressen

Wiener Festwochen

Verkeersbureau Wenen

Verkeersbureau Oostenrijk

Hotel Lamée beschikt over 22 luxekamers en 10 suites met zicht op de Stephansdom. Vanaf 181 euro per kamer, exclusief ontbijt, maar inclusief gebruik van de minibar. Hotel Lamée, Rotenturmstrasse 15, 1010 Wenen. Tel : +43 532 22 40

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content