Weekendtip: binnenkijken bij ambachtslieden op de Dag van de de Ambachten

© Getty Images/iStockphoto

De Belgische ambachtslieden zetten vandaag gratis de deuren van hun atelier open voor de twaalfde Dag van de Ambachten.

De FOD Economie wil met de Dag van de Ambachten, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo’s Denis Ducarme (MR), de knowhow en het talent van Belgische ambachtslieden in de verf zetten.

De Dag van de Ambachten wordt sinds 2006 georganiseerd, maar dit jaar kunnen voor het eerst enkel wettelijk erkende ambachtslieden deelnemen, te herkennen aan het logo ‘Erkend Ambacht’. Dat erkent de kunde van de ambachtsman of -vrouw, en wil zeggen dat hun ambt authentiek is en een manueel karakter heeft. België telt meer dan 1.100 ambachtslieden.

Bezoekers van de Dag van de Ambachten kunnen kiezen uit meer dan 50 verschillende activiteiten wanneer ze een gratis bezoek brengen aan ateliers op 441 adressen, verspreid over het hele land.

‘Traditionele ambachten, zoals aardewerk, hout-, steen-, ijzerbewerking en keramiek, zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Maar ook dit jaar merken we de opkomst van innoverende beroepen. Het evenement is bij elke editie vernieuwend’, klinkt het bij Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content