Weekendje weg of op vakantie: nooit zonder mijn hond!

© Ardennes-Etape

Een weekendje weg of op vakantie zonder mijn hond? Geen sprake van. Kies een verblijfplaats waar je gezelschapsdier welkom is en breng samen een prettige vakantie door.

Gezelschapsdieren: ze dragen bij aan ons welzijn

In België zijn er inmiddels meer dan één miljoen honden. Deze trouwe viervoeters leveren een belangrijke bijdrage op het vlak van het menselijk welzijn.

Volgens een studie uit 2009, uitgevoerd door IPSOS, is 68% van de ondervraagden van mening dat ze zich beter in hun vel voelen dankzij hun gezelschapsdier. Alleen al door hun aanwezigheid bieden honden steun en gezelligheid aan de hele familie. Bovendien dragen ze bij aan het leggen van sociale contacten, niet alleen met de buren, maar ook met andere mensen die het baasje ontmoet tijdens de dagelijkse wandelingen.

Vertrekken zonder mijn hond: geen denken aan!

Speelkameraadje van de kinderen, bewaker van het huis,… De hond draagt op vele manieren zijn steentje bij aan het leven van alledag en is dan ook een volwaardig lid van de familie.

Toch blijkt het niet altijd eenvoudig om hem mee te nemen op vakantie. Vele baasjes laten hun lieveling met pijn in het hart thuis. Buren of familieleden ontfermen zich dan over hem. Bij dergelijke situaties steekt vaak een schuldgevoel de kop op. We vertrekken niet met een gerust hart!

Natuurlijk zijn er dierenhotels, maar die zijn nogal duur. Daarbij komt nog dat de dieren vaak in een kleine ruimte worden ondergebracht.

Allemaal halfslachtige oplossingen waar we ons niet 100% goed bij voelen.

Weekendje weg of op vakantie: nooit zonder mijn hond!
© Ardennes-Etape

Hondvriendelijke huurwoningen: de oplossing

Tegenwoordig openen vakantie-onderkomens steeds vaker hun deuren voor honden. Je huisdier heeft immers evenzeer het recht om de dagdagelijkse sleur achter zich te laten en eens iets anders te zien.

Je hoeft je hond helemaal niet meer achter te laten. Ga gewoon op zoek naar een hondvriendelijk of “dog friendly onderkomen. In de Ardennen zijn er intussen heel wat. In de zoekmachine van Ardennes-Etape kan je zelfs zoeken op het criterium “honden toegelaten“. Een droomverblijf vinden voor jezelf en je hond is zo een fluitje van een cent.

Tips voor wandelingen met de hond in de ongerepte natuur

De Ardennen zijn een uitgelezen bestemming om even een break te nemen en erop uit te trekken met de hond. We hebben heel wat hondvriendelijke wandeltips. Houd de hond wel steeds aan de leiband. Ontdek in de buurt van Malmedy het natuurreservaat van de Hoge Venen of kuier langs de Helle.

In de omgeving van Spa is het heerlijk wandelen langs de Hoëgne, rond het meer van de Gileppe of op de talrijke wandelpaden in het hartje van de Luikse Ardennen.

Verblijf je in de regio van Virton? Voorzie dan zeker enkele wandelingen door bos en woud. Zo is er de wandeling van de inlandse bomen, een leuk parcours van 3.5 kilometer. Je komt hier alles te weten over de boomsoorten van bij ons.

In Saint-Léger kan je je op de leuke paadjes rond het meer van Conchibois, een vrijetijdsoord in volle natuur, begeven. Het is één van die ongerepte plekjes in de Gaumestreek.

Vertrek niet langer met een bezwaard gemoed en ga op zoek naar een dog friendly onderkomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content