Week van het Bos: beweeg meer in de natuur

© iStockphoto

De Week van het Bos staat dit jaar in het teken van bewegen in het bos. 230 activiteiten proberen je te verleiden vaker het bos in te trekken.

Onder het motto “De natuur beweegt ons allemaal” organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos vanaf 8 tot en met zondag 15 oktober opnieuw de Week van het Bos, in samenwerking met BOS+. De week staat dit jaar in het teken van bewegen in het bos, maar ook de emotionele waarde van de natuur.

Dit jaar staat er een recordaantal activiteiten op het programma: 230 groepslopen, sportinitiaties, wandelingen, familiehappenings, speurtochten en de opening van nieuwe natuurlopen in talrijke Vlaamse bossen en natuurgebieden.

Zo is er in Knokke-Heist een “Early Bird Run”, met een parcours doorheen de Zwinduinen en -polders en de start aan het vernieuwde Zwin Natuur Park. In het Drongengoedbos in Ursel is er dan weer het Startfeest: drie wandellussen met sportieve en uitdagende activiteiten zoals katroltrekken, paalwerpen of zaklopen. In het Zoniënwoud in Overijse wordt een Avontuurlijk speelbos georganiseerd.

Spotify hitlist

De Week van het Bos krijgt ook online een boost met de Natuurmove, een digitale ketting waarbij telkens iemand anders genomineerd wordt om een selfie of filmpje te maken van zijn of haar favoriete beweegactiviteit in de natuur.

Op Spotify is ook een “Week van het Bos”-hitlist te vinden, “de ultieme afspeellijst voor een deugddoende beweegsessie in de natuur, samengesteld door het grote publiek”, zo luidt het. Het volledige overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van de Week van het Bos

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content