Watersport in Braziliaans ecoparadijs

De Braziliaanse provincie Santa Catarina heeft geen gebrek aan natuurschoon. Dat geldt in het bijzonder voor het uitzonderlijk mooie eilandje Ilha de Santa Catarina.

Het eilandje telt maar liefst veertig stranden, een prachtige lagune en het heeft de allure van een filmset. De hoofdstad Florianópolis staat bekend om het ecotoerisme en om de vele watersporten die je er kunt beoefenen.

De beschermde wateren van de Lagoa da Conceição bieden perfecte omstandigheden zowel voor beginnende als ervaren zeilers en watersurfers. Beginners kunnen er cursussen volgen die acht uur tot vijftien dagen duren en professionals doen er mee aan surfwedstrijden.

Ook voor duikers is Ilha de Santa Catarina een ideale vakantiebestemming. In Florianópolis liggen vijf duikscholen die behalve duiklessen ook speciale duikexcursies aanbieden.

Probeer ten slotte ook eens te sandboarden. Deze sport waarbij je op een skateboard van de duinen naar beneden glijdt, komt oorspronkelijk uit Florianópolis en is hard op weg een populaire strandsport te worden.

Informatie

Santa Catarina

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content