Wat te doen vóór het inchecken

Vertrekt u vanaf Schiphol dan loont het de moeite om ruim op tijd te komen. De luchthaven is een daguitstap op zich.

Leer Schiphol allereerst achter de schermen kennen met een Behind the Scenes Tour, een multimedia bus tour die u naar plaatsen brengt waar de passagiers normaal niet komen.

Zo krijgt u de brandweer, sneeuwvloot, de grote hangars en het platform op Schiphol Oost te zien. Een scherm in de bus toont onderweg hoe de terminals, de aanvliegroutes, het afhandelen van de bagage en alle andere dingen die er bij een luchthaven komen kijken, in zijn werk gaan.

Panoramaterras

Waar veel mensen speciaal voor naar Schiphol komen is het zien van opstijgende en landende vliegtuigen. Dat kan prima vanaf het gratis toegankelijke Panoramaterras. Een vliegtuig van binnen bekijken kan hier ook want er staat een Fokker 100 die is omgebouwd tot een attractie op zich. U mag de cockpit bekijken, hoort de geluiden van de luchttoren, beleeft de geschiedenis van Fokker en kinderen kunnen er raadsels oplossen.

Speciaal voor de kinderen is er trouwens een speurtocht door Schiphol Plaza waarbij ze van alles over de luchthaven te weten komen.

Winkelen en dineren

Daarna kunt nog heel wat tijd doorbrengen in Schiphol Plaza met een ruime keuze aan winkels: Body Shop, America Today, Victoria’s Secret, H&M, Rituals en Vila om er maar enkele te noemen. Voor een kop koffie of een volledige maaltijd kunt u terecht bij diverse cafés en restaurants. Voor de kinderen is Restaurant Touchdown erg leuk: ze mogen er hun eigen pannenkoek versieren en tussendoor spelen.

Komt u iemand ophalen, dan heeft Schiphol een originele manier om ze te verrassen: in het spandoekautomaat kunt u een spandoek met uw eigen welkomsttekst uitprinten.

Gaat u iemand uitzwaaien, dan kunt u diegene verrassen via de uitzwaai-app. U kunt dit eenvoudig op de computer aanmaken. Het filmpje dat u gemaakt heeft is dan te zien op de grote schermen op het vliegveld en op de smartphone van degenen voor wie de boodschap bedoeld is. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content