Wat betekent de Amerikaanse government shutdown voor toeristen?

© Reuters

De ‘shutdown’ van de Amerikaanse overheid is een feit. Ook toeristen gaan daar flink last van krijgen. Een overzicht.

De ‘shutdown’ van de Amerikaanse overheid is een feit. Ook toeristen gaan daar flink last van krijgen. Een overzicht.

Vliegen van en naar de Verenigde Staten blijft gewoon mogelijk en de door de overheid gefinancierde spoorwegmaatschappij Amtrak blijft open. Ook blijft het mogelijk de grens tussen de Verenigde Staten en Canada over te steken. Dat is het goede nieuws.

Het slechte nieuws is dat alle 401 nationale parken, die in oktober normaal 715.000 bezoekers per dag trekken, dicht gaan. Een wandeling door Yellowstone, Yosemite of de Grand Canyon zal daardoor de komende tijd onmogelijk zijn. Toeristen die op dit moment nog in een van de parken verblijven hebben 48 uur de tijd om te vertrekken.

Ook in de steden, vooral in Washington DC en New York, sluiten heel wat attracties de deuren. De 19 Smithsonian musea, de National Zoo in Washington DC, het Vrijheidsbeeld in New York, Independence Hall in Philadelphia en alle andere door de overheid gerunde musea, dierentuinen, historische huizen, monumenten, slagvelden en begraafplaatsen gaan dicht.

Toeristische diensten wijzen er op dat er genoeg te doen blijft voor toeristen. Alle particuliere musea blijven geopend en toeristen kunnen het Vrijheidsbeeld weliswaar niet van binnen bekijken, maar ze kunnen er wel met de Staten Island Ferry langsvaren. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content