Wandelen met Rembrandt

© Leiden Marketing

Bij de naam Rembrandt van Rijn denkt u wellicht meteen aan Amsterdam, maar de wereldberoemde schilder werd in Leiden geboren en daar is dan ook een Rembrandtwandeling uitgestippeld.

Bij de naam Rembrandt van Rijn denkt u wellicht meteen aan Amsterdam, maar het is in Leiden dat de wereldberoemde schilder op 15 juli 1606 geboren werd. Daar ging hij naar school en leerde hij schilderen.

In die universiteitsstad is dan ook een Rembrandtwandeling uitgestippeld. De route loopt door het historische centrum van de stad en begint bij Museum De Lakenhal. Vervolgens passeert u de belangrijkste locaties uit het leven van Rembrandt zoals zijn geboorteplaats, de Latijnse school, het atelier van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh en het pittoreske Weddesteegplein.

Themaborden langs de route geven informatie over Leiden tijdens de Gouden Eeuw. U doet er ongeveer twee uur over om de wandeling te maken, maar u kunt onderweg natuurlijk de tijd nemen om andere bezienswaardigheden zoals de grachten, een Leids hofje, de Hortus Botanicus of een van de musea te bezoeken.

De wandelroute In het voetspoor van de Rembrandt is voor 2,95 euro te verkrijgen bij de VVV Leiden aan de Stationsweg 26. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content