Wandelen langs de Leading Quality Trails Best of Europe: Mullerthal Trail & Escapardenne-Eisléck Trail

© ONT Luxemburg

Wandelen zonder bagage” vormt een volkomen uniek aanbod voor wandelaars. Het bundelt de schoonheid van het landschap met gastvrijheid, streekproducten en fijne keuken. De internationale kwaliteitslabels lonen.

In 2013 al werd het wandelparcours Escapardenne gelauwerd. Nu is het Mullerthal Trail aan de beurt. Toch bestaat de onderscheiding pas sinds 2012.

Dit kwaliteitslabel is gekoppeld aan een bijzonder streng eisenpakket. De wandelparcours moeten de natuur valoriseren en streekeigen zijn. De wandelingen moeten comfortabel verlopen en goed bewegwijzerd zijn. Zowel Escapardenne als het Mullerthal Trail zijn rijk aan indrukwekkende woudtaferelen met verrassende rotsformaties, bruisende bronnen en ratelende riviertjes. De certificering wordt ook in grote mate bepaald door het landschap.

Over een afstand van 112 km doorkruist het Mullerthal Trail de “Regio Mullerthal, Luxemburgs Klein Zwitserland” in drie lussen. Het wandelparcours loopt door bossen, weilanden, bloeiende boomgaarden en langs prachtige geschiedkundige monumenten. Onderweg wordt de wandelaar verrast door bizarre kelen en rotsformaties. De molen van Heringen fungeert als informatiecentrum over de streek; men kan er ook de heerlijke streekproducten ontdekken. Als GR-centrum (grande randonnée) “Best of Wandern” kan de wandelaar er gratis zijn uitrusting huren. De abdijstad Echternach vormt een schitterend uitgangspunt voor dit wandelparcours.

Wandelen langs de Leading Quality Trails Best of Europe: Mullerthal Trail & Escapardenne-Eisléck Trail
© ONT Luxemburg

Wie houdt van het middengebergte zal ongetwijfeld genieten van het 104 km lange parcours Escapardenne. Het circuit loopt van Kautenbach tot in La Roche-en-Ardenne en komt voorbij heerlijke dorpen en pittoreske steden zoals Clervaux, Asselborn en Munshausen. Op het vlak van geschiedenis en cultuur hoeft dit parcours niet onder te doen voor het Mullerthal Trail. De tentoonstelling “The Family of Man”, die Unesco op de wereldlijst “Geheugen van de Wereld” heeft opgenomen, huist in Clervaux!

Op “premium” wandelroutes door de regio Mullerthal en de Ardennen

De “premium” wandelroutes in de ” NaturWanderPark delux “, verbinden de Luxemburgse Ardennen en de regio Mullerthal met de Natuurpark Zuid-Eifel en leiden door het schilderachtige regio’s.

Ontdek romantische wijndorpen langs de “Traumschleifen”

De drie ” Traumschleifen” in Luxemburg, gekoppeld aan de Saar-Hunsrück-Steig, leiden langs het kleine dorpje Schengen en Ahn, zoals Manternach gelegen in het achterland van de wijnstreek. Adembenemend uitzichten over de wijngaarden en de Moezel fuseren met een paradijselijke route door fijne natuurgebieden en bieden een goede variëteit aan mogelijkheden om te rusten in uitstekende restaurants.

Meer informatie vindt u op Visit Luxembourg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content