Wandelen, fietsen, varen… de natuur in!

In een land dat meer dan tweemaal zo groot is als Belgie, nog niet een derde van het aantal inwoners telt, 30 regionale en vijf nationale parken telt, is het duidelijk dat je vooral naar buiten moet, de natuur in. Wandelen door de dichte bossen, fietsen langs de kust, kajakken op de uitgestrekte meren… of maak het jezelf makkelijk met een vlucht per luchtballon. Als je nog meer in de buitenlucht wilt zijn, is kamperen natuurlijk een heerlijke manier van vakantie vieren. En ook op dat gebied is het aanbod in Litouwen groot.

Lopend en fietsend

Glooiende heuvels met groene dalen, dichte donkere bossen, witte zandduinen, uitgestrekte meren: Litouwen heeft een erg afwisselende natuur. Dat maakt de bestemming dan ook extra aantrekkelijk voor liefhebbers van een vakantie in de buitenlucht.

Litouwen heeft een erg afwisselende natuur. Dat maakt de bestemming dan ook extra aantrekkelijk voor liefhebbers van een vakantie in de buitenlucht.

Ga je de ene dag een mooie 7 kilometer lange wandeling maken door het Nationale Park Dzukija waar bossen, moerassen en meren de sfeer bepalen, de volgende dag kun je ervoor kiezen om per fiets vanuit Klaipeda een heerlijke tocht van 98 kilometer langs de prachtige oostzeekust te maken.

Wandelen, fietsen, varen... de natuur in!

Deze Koerse Schoorwal is niet voor niets UNESCO-werelderfgoed. Schitterende stranden, lieflijke dorpjes, indrukwekkende duinen: het is allemaal in een dag te beleven. En dat in een nog pure lokale sfeer: de Litouwers koesteren hun afkomst en eigen cultuur.

Puur en ongerept

Het Nationale Park Aukstaitija is het grootse van Litouwen. Niet zo verwonderlijk dus dat je er eindeloos kunt ronddwalen. Bijvoorbeeld per kajak: er is een prachtige 3-daagse excursie te maken waarbij je in de vrije natuur kunt kamperen en niets anders dan puur natuur ervaart. Maar het kan ook wat minder inspannend: op een 2 tot 3 uur durende excursie vaar je per kajak ook al door moeras, smalle heldere riviertjes, over idyllische meren en zie je onderweg allerlei vissen, vogels, planten en bloemen.

Wandelen, fietsen, varen... de natuur in!

Elk van de 5 Nationale Parken heeft een overvloed aan bezienswaardigheden voor de natuurliefhebber. Van duizenden vogels tot mystieke moerassen, van leerzame themawandelingen tot lieflijke vennen, van slingerende bospaden tot uitgestrekte vergezichten. Waar je ook voor kiest – fietsen, wandelen of varen – je hebt in Litouwen de keuze uit verschillende natuurlandschappen. De overeenkomst is dat de natuur hier echt nog natuur is – puur en ongerept.

Wandelen, fietsen, varen... de natuur in!