Walvissen kijken in Panama

© iStockphoto

Weinig dieren zijn zo indrukwekkend om te zien als een gigantische bultrugwalvis die hoog boven het water uitspringt en zich met een enorme klap naar beneden laat vallen. En in Panama heeft u nu de kans deze machtige dieren te bewonderen.

Weinig dieren zijn zo indrukwekkend om te zien als een gigantische bultrugwalvis die hoog boven het water uitspringt en zich met een enorme klap naar beneden laat vallen. Voeg daarbij het melancholische zingende geluid en je hebt een schouwspel om niet snel te vergeten.

En in Panama heeft u nu de kans deze machtige dieren te bewonderen. Van december tot en met februari en van juli tot en met oktober verblijven een paar duizend bultrugwalvissen voor de kust van de Caraïben.

In de 43 beschermde marine parken die Panama rijk is vinden de bultrugwalvissen een veilige broedplaats en daardoor kan hun aantal ieder jaar een beetje groeien. Door deze parken kunt u een walvissentocht maken waarbij u behalve de bultruggen ook potvissen en spitsneusdolfijnen kan waarnemen.

In de maanden februari en maart zijn in de wateren van het Isla Iguana Wildlife Refuge met een beetje geluk bovendien zelfs orka’s te zien. Meer informatie over Panama vindt u op de website van de toeristische dienst Visit Panama.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content