Burg Satzvey, bij Metternich in de Eifel, opent op 30 april en op 1, 3 en 4 mei uitzonderlijk de deuren voor een bijzonder evenement. De prachtige middeleeuwse burcht vormt dan het decor voor middeleeuwse heksen- en muziekshows en een boeiende middeleeuwse markt.

Op het domein vinden overigens 's zomers ook indrukwekkende riddertoernooien plaats. Het hoogtepunt van het heksenspektakel is geprogrammeerd in de nacht van 30 april op 1 mei: dan is er een groot Walpurgisvuur voorzien.

Vanaf 20 uur treden enkele in de scène bekende muziekgroepen op zoals Wargsang, Saltatio Mortis en Fabula naast enkele buitengewone kunstenaars zoals een vuurkunstenaar.

Aansluitend worden de bezoekers om middernacht naar het grootste heksenvuur van het Rijnland geleid. Dat heeft tot doel 'de boze geesten van de winter' te verdrijven. De hiernavolgende dagen is een grote heksenmarkt met medewerking van veel ambachtslui gepland.

Hierrond vindt ook veel animatie plaats met tal van acteurs, muzikanten, magiërs, heksen en is er uiteraard een gevarieerd programma voor de kinderen. De toegang tot de heksenmarkt bedraagt 6 euro, kinderen betalen slechts 4 euro. Voor de heksendans op 30 april bedraagt de toegang 15 en 5 euro.

Meer informatie

Burg Satzvey

Burg Satzvey, bij Metternich in de Eifel, opent op 30 april en op 1, 3 en 4 mei uitzonderlijk de deuren voor een bijzonder evenement. De prachtige middeleeuwse burcht vormt dan het decor voor middeleeuwse heksen- en muziekshows en een boeiende middeleeuwse markt.Op het domein vinden overigens 's zomers ook indrukwekkende riddertoernooien plaats. Het hoogtepunt van het heksenspektakel is geprogrammeerd in de nacht van 30 april op 1 mei: dan is er een groot Walpurgisvuur voorzien. Vanaf 20 uur treden enkele in de scène bekende muziekgroepen op zoals Wargsang, Saltatio Mortis en Fabula naast enkele buitengewone kunstenaars zoals een vuurkunstenaar. Aansluitend worden de bezoekers om middernacht naar het grootste heksenvuur van het Rijnland geleid. Dat heeft tot doel 'de boze geesten van de winter' te verdrijven. De hiernavolgende dagen is een grote heksenmarkt met medewerking van veel ambachtslui gepland. Hierrond vindt ook veel animatie plaats met tal van acteurs, muzikanten, magiërs, heksen en is er uiteraard een gevarieerd programma voor de kinderen. De toegang tot de heksenmarkt bedraagt 6 euro, kinderen betalen slechts 4 euro. Voor de heksendans op 30 april bedraagt de toegang 15 en 5 euro. Meer informatieBurg Satzvey