Wallonië deelt gratis toeristenpassen uit van 80 euro

Dinant © Getty

Wallonië deelt vanaf 5 oktober 60.000 toeristenpassen uit met een budget van 80 euro. Maandelijks zijn 20.000 passen beschikbaar, zegt de bevoegde Waalse minister Valérie De Bue (MR).

Het initiatief moet het toerisme na de zomer nieuw leven inblazen en was eind augustus al aangekondigd. De Waalse regering heeft vijf miljoen euro ter beschikking gesteld om het te financieren. ‘COVID-19 heeft een grote impact gehad op de toeristische sector’, legt de minister uit. ‘Gelukkig was deze zomer uitzonderlijk voor het Waalse toerisme. Met deze pas willen we dan ook het herstel in het laagseizoen blijven aanmoedigen. Op die manier moeten de verschillende toeristische operatoren de crisis overwinnen.’

Geen aankoopverplichting

In totaal worden tussen oktober en december 60.000 passen ter waarde van 80 euro uitgegeven, 20.000 per maand. Het initiatief is gericht op Belgen en buitenlanders, die per huishouden een persoonlijke pas kunnen aanvragen. De inschrijvingen zijn open op www.visitwallonia.be op de 5e van elke maand, vanaf 5 oktober.

‘Aangezien het aantal passen beperkt is, kan je best niet te lang wachten, vooral omdat er geen wachtlijst zal zijn’, zegt Etienne Claude, algemeen directeur van Wallonie Belgique Tourisme. Het budget van 80 euro houdt geen enkele aankoopverplichting in. De pas is dus geen kortingsbon, maar een eenmalig of meerdere keren te besteden bedrag in een netwerk van partners. Momenteel zijn ongeveer 400 accommodaties, attracties, musea en busondernemers bij de actie betrokken, aldus Wallonie Belgique Tourisme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content