Waarom voor de Ardennen kiezen?

© Ardennes-Etape

Sport, ontspanning, herbronnen, complexiteit…. In de Ardennen is er geen gebrek aan mogelijkheden om intense momenten te beleven. Met familie, als koppel of onder vrienden krijgen we een lading energie, terwijl we genieten van prachtige sites en landschappen. De natuur geeft je vleugels.

Jezelf onderdompelen in de natuur kan je helpen om dingen te relativeren en je prioriteiten te herbekijken. Een verblijf in de Ardennen levert positieve “vibes”! We ontmoeten Claire, een jonge, luchthartige en sportieve grootmoeder die zich niet enkel bewust is van zichzelf, maar ook van anderen.

Claire is 59 jaar oud en heeft een evenwicht gevonden tussen familie en vrienden. Terwijl ze getrouwd is, 3 kinderen en 2 kleinkinderen heeft, ontdekte ze wat haar het best laat herbronnen. Zowel haar professionele als persoonlijke ervaringen kunnen soms stresserend en moeilijk zijn. Doordat ze een liefhebster is van wandelen maar ook van yoga, is het voor haar essentieel om zich te leren relaxen, te ademen en te ontspannen.

Ademhalen doet ze niet enkel door middel van specifieke oefeningen, maar ook dankzij uitstapjes waar ze samen kan zijn met degenen die ze graag heeft. “Ik spendeer graag tijd met mijn familie bij een glaasje of een lekker gerecht, tijdens het kaarten, dammen of andere bordspelletjes. Ik heb ook een vriendengroepje waarmee ik ga sporten, wandelen, tennissen, … Natuurlijk vervult de lach van mijn kleine meisjes mijn hart met vreugde. Ik zie hen niet zo vaak omdat ze veraf wonen, onze momenten samen zijn dus bijzonder en erg dierbaar.

Claire straalt oprechte vriendelijkheid en een geweldige energie uit. Haar weekends zijn zowel gevuld met activiteiten als met rust. Dat zorgt voor een evenwicht zoals een verjongingsrecept. “Ik fiets en wandel om de stress te laten ontsnappen en terug op krachten te komen voor de week. De natuur laat me intensief herbronnen. Een keer per jaar komen we met een vijftiental koppels naar de Ardennen, dit doen we al 27 jaar!” De Ardennen… Claire koestert ze en kiest er steeds voor.

Van wat houd je het meest in de Ardennen?

“Ik verkies wandelingen in de Hoge Venen, aan de kanten van la Hoëgne, la Statte, de Vallei van het Rode Water … ook ga ik graag richting het Kasteel van Reinhardstein, tot aan Outrewarche, langs het Meer van Robertville. De tour rond het Meer van Bütgenbach is ook leuk om met kinderen te doen. Net zoals Forestia. Toch apprecieer ik ook meer “zen”-achtige plaatsen, zoals wellnessgebieden, de regio heeft meer dan genoeg. Ik moet toegeven dat de Hogen Venen de mooiste streek van België is! Ik houd van de mensen, hun warmte, hun vriendelijkheid.

Volgend jaar vieren Claire en haar man hun 60e huwelijksjubileum. Dit is dé droomgelegenheid om een groot vakantiehuis te huren in de Ardennen. “En om iedereen die ik graag zie te verenigen, zowel mijn vrienden van hier als mijn vrienden van elders.”

De tips van Claire

  • Voorzie tijdens het weekend een picknick in het bos, indien het weer het toelaat. Bereid je wandelkaarten voor, verzamel informatie over de wandelingen, bezoekjes (Stavelot, Malmédy…)Denk ook aan de RAVeL die iedereen -ouderen inbegrepen- toelaat om prachtige wandelingen op eigen ritme te maken.

Zin in natuur en wandelingen? Doe jezelf een verblijf cadeau in een vakantiehuis in het hartje van de natuur. Kijk snel op Ardennes-Etape.be!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content