Waarom vakantie in de Ardennen?

Ninglinspo © Ardennes-Etape

Overdag de vlaktes van de Hoge Venen, de bossen van Luxemburg of het centrum van Durbuy verkennen, ’s avonds genieten van een heerlijk streekgerecht in een van de gezellige restaurants en dat alles op hoogstens een paar uurtjes rijden.

Vergeet onpersoonlijke hotels, cruises met luidruchtige collega-vakantiegangers of een jeugdherberg vol onbekenden. Breng liever je vakantie door in het favoriete gezelschap van de hele familie of met je beste vrienden, een beproefd recept dat garant staat voor unieke momenten. Zij die je het beste kennen en je aan het lachen brengen zorgen voor een topvakantie. Je komt met je favoriete gezelschap op je bestemming aan en je vakantie kan meteen beginnen. Bovendien bespaar je een flink bedrag op de overnachtingskosten.

Voordelig

Groepsvakanties zijn niet alleen leuk, maar ook heel voordelig. Samen een vakantiehuisje boeken verlaagt de kostprijs per persoon drastisch. Bij Ardennes-Etape kan je al een vakantiewoning huren voor een grote groep vanaf 23 euro per persoon per weekend. Veel huizen zijn uitgerust met een privébadkamer per slaapkamer. Anderen hebben een speelhal met pooltafel, tafelvoetbal of tafeltennis, of een zwembad. Of een gezellige open haard of grote barbecue op het terras.

Drie generaties samen op vakantie

Het grote voordeel van een vakantiehuis in de Belgische Ardennen? De hele familie kan mee. En dan hebben we het ook letterlijk over de héle familie, drie generaties groot. Jong of oud, niemand zal zich vervelen. Je bent met z’n allen op vakantie en je kiest zelf welke momenten je deelt en met wie. Dat is het mooie aan een vakantiehuis van Ardennes-Etape in de Ardennen. Het biedt talloze mogelijkheden om gezellig samen te zijn en tegelijk ook voldoende privacy en een rustig ogenblik voor jezelf.

Voor de jongsten zijn de Belgische Ardennen een waar paradijs. Bossen en rivieren hebben op hen een magische aantrekkingskracht. Ze kunnen er in bomen klimmen, een dam bouwen en nog veel meer. In de vakantiehuizen van Ardennes-Etape wordt er met hen extra rekening gehouden. Zij kunnen zich uitleven in de grote tuin, dikwijls met zwembad en trampoline, of binnenshuis met pingpong of tafelvoetbal.

Graf van de Reus
Graf van de Reus© Ardennes-Etape

Overdag de vlaktes van de Hoge Venen, de bossen van Luxemburg of het centrum van Durbuy verkennen, een stevige wandeling in de Ardennen maken of een potje tafelvoetbal spelen met de (klein)kinderen en ’s avonds – wanneer de kinderen liggen te slapen – kunnen de volwassenen lekker zweten in de sauna of heerlijk uitblazen in de jacuzzi met een glaasje champagne erbij.

Vriendenvakantie

Een weekendje onder vrienden, gevuld met avontuurlijke activiteiten in de Ardennen. Een weekje erop uit trekken met vriendinnen en genieten van een wellnessprogramma en schoonheidsbehandeling. Een midweek in de Hoge Venen om je collega’s beter te leren kennen in een andere omgeving dan de werkvloer. Voor iedere groep heeft Ardennes-Etape de juiste vakantiewoning.

De Ardense stadjes zijn ideaal voor een daguitstap. Geniet van een drankje of een hapje op een gezellig terrasje in Durbuy of Malmedy. Spa of Luik zijn dan weer een droom voor shoppers. Je vindt er alles wat je zoekt: van mode tot design en gadgets.

Homecooking

Eén van de activiteiten die het altijd goed doet bij groepsvakanties is homecooking. Overdag zoek je naar de lekkerste streekproducten op de lokale markten of bij typische Ardense handelaars. ’s Avonds ga je met de hele groep aan de slag in de perfect uitgeruste keuken van je vakantiehuis. Probeer ook eens een keer dat gerecht dat al je al jaren had willen maken.

Wanneer?

Om zeker te zijn dat je favoriete vakantiehuis nog beschikbaar is, boek je het beste een jaar op voorhand. Groepen reizigers boeken vaak tijdens de vakantie al hun volgende verblijf. Dit geldt des te meer voor grote groepen (vanaf 24 personen) en voor luxueuze vakantiehuizen.

Wat zijn de populairste momenten voor groepsvakanties? In de top-vijf vinden we Nieuwjaar, Kerstmis, Hemelvaart, Krokusvakantie en de herfstvakantie. Deze momenten zijn ideaal om erop uit te trekken en te genieten van het gezelschap tijdens een groepsverblijf. Ook de verlengde weekends doorheen het jaar zijn perfect om van een extra dagje Ardennen te profiteren.

Nog een tip?

Voor de prijs van een weekend kan je vier nachten boeken in de Belgische Ardennen. Een midweek, van maandag tot vrijdag, betekent vier overnachtingen voor de prijs van twee.

Tips voor uitstapjes voor de hele groep

Wat is er leuker dan met de hele groep of de hele familie een fijne wandeling te maken? Eén van de mooiste wandelingen die je in de Belgische Ardennen kan maken is die van de Ninglinspo, genoemd naar het gelijknamige bergriviertje dat door het prachtig groene heuvellandschap rond Aywaille slingert. Iedereen die van wandelen houdt moet deze tocht minstens één maal gewandeld hebben.

Ninglinspo
Ninglinspo© Ardennes-Etape

Het is wel aan te raden om een kaart aan te schaffen alvorens aan de wandeling te beginnen. Dit geldt voor alle wandelingen in de regio en ook voor deze. Die kan je voor 7 euro kopen bij de toeristische dienst in Aywaille (Place Joseph Thiry 9a) of bij de Librairie du centre (Place Joseph Thiry 29).

De wandeling voert je door een prachtig stukje van de Belgische Ardennen. De regio van Aywaille en Remouchamps is één van de mooiste plekjes in het zuiden van het land: erg groen en heuvelachtig.

De Ninglinspo is wel degelijk een bergrivier, ook al is het een kleintje. Dit wil zeggen dat er langs het parcours waterbekkens zijn, waar je even met de voeten het water in kan. De watervalletjes zijn uiterst charmant en banen hun weg doorheen de rotsen. Voor kinderen zijn er meer dan genoeg toffe plekken om dammen te bouwen. Let wel op: de wandeling is best uitdagend, dus voor heel jonge kinderen is deze misschien niet geschikt.

Het Graf van de Reus Een andere plek die je niet moet missen is Le Tombeau du Géant of het Graf van de Reus, een prachtige plek in Bouillon. Je kan er genieten van één van de indrukwekkendste en meest eigenaardige panorama’s in België. De wondermooie Tombeau du Géant ligt bij Botassart op de bodem van de brede vallei. Ook Victor Hugo was een groot bewonderaar van deze plaats en het staat dan ook niet voor niets op de lijst van Patrimoine exceptionnel de Wallonie.

Het landschap dat je ontdekt vanaf het uitzichtpunt van Botassart, vlakbij het dorpje met dezelfde naam, is grandioos. In een prachtig bebost kader stroomt de Semois traag voorbij langs een lange meander die een rotsige bult omknelt. De regelmatige vorm van de beboste heuvel leverde deze de naam “Tombeau du Géant” op.

Volgens de legende werd hier een Gallische reus vermoord door een honderdtal mannen van het leger van Labienus. Zijn lichaam werd gevonden door een oude man, die het met de hulp van jongeren begroef op deze heuvel. Vanaf dat moment kreeg hij de naam ‘Tombeau du Géant’.

Genieten van het uitzicht Le Rocher du Pendu

Corbion is een streek vol legenden. Het uitzichtpunt van de Rocher du Pendu (de rots van de gehangene) biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar zou het schouwtoneel zijn geweest van een somber verhaal. Een boer had zijn vee verkocht en al zijn geld opgemaakt in de stad. Hij schaamde zich zo voor zijn daden dat hij zijn vrouw niet onder ogen durfde komen en zich boven op de rots ophing.

Uitzichtpunten van La Roche

Liefhebbers van panoramische foto’s, hou je camera’s in de aanslag. Zie hier vier van de mooie uitzichtpunten van La Roche. La Roche is gelegen beneden in de vallei van de Ourthe. De steile hellingen die het stadje omringen bieden prachtige panorama’s. Vanuit dorpjes zoals Cielle, Bérismenil en Halleux heb je een schitterend uitzicht over de Ardense natuur.

Belvédère du Deister (Uitzichtpunt van de Deister). Juist boven de kapel Sainte-Marguerite. Op weg naar de hemel.

Corumont. Een andere uitzichtpunt over La Roche, veel makkelijker te bereiken dan de Deister, in een tiental minuutjes.

Croix de Jérusalem (Kruis van Jeruzalem) in het dorpje Beausaint. Mooi uitzicht over de streek.

Site des Crestelles, gecreëerd door het neerstorten van een vliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uitzichtpunt over Maboge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content