Waarom iedereen naar Finland moet

Het Noorderlicht en World Design Capital Helsinki zijn twee dingen die u niet mag missen in Finland, maar er is veel meer.

Het Noorderlicht en World Design Capital Helsinki zijn twee dingen die u niet mag missen in Finland, maar er is veel meer.

Wanneer zou u kiezen voor een vakantie naar Finland? Om eens buiten de gebaande paden te treden van traditionele Europese bezienswaardigheden. Om te ontsnappen aan de drukte. Om haring te eten in het land waar restaurant dag is uitgevonden.

Om gekke kampioenschappen mee te maken die alleen in Finland worden gehouden: vrouwdragen bijvoorbeeld en mobiele telefoonwerpen, moerasvoetbal en rendierracen. Om te dansen bij één van de vele muziekfestivals. En om de tango te dansen, want dat kunnen de Finnen uitstekend.

Om de lijst nog wat langer te maken: wandelen in de prachtige bossen, crossen op een ijsweg en slalommen op ski’s rondom een kudde rendieren in Fins Lapland. Of relaxen in een echte Finse sauna, om vervolgens af te koelen in de sneeuw of nog beter; in een wak.

Wat dacht u van de échte Kerstman persoonlijk vragen of hij wel echt bestaat? En ‘Karjalanpiirakka’ eten: snacks in de vorm van een boot. En u kunt echt niet naar huis zonder een Finse design klassieker op de kop te hebben getikt, van bijvoorbeeld Iittala of Marimekko.

Wat heeft Finland niet?

Piramides vindt u niet in Finland en ook geen drukke stranden, smog of files. Sloppenwijken kennen ze er niet en ook geen voetbalhooligans. Uw buren zult u er niet tegenkomen en ook geen opdringerige verkopers.

Wat heeft Finland wel?

Finland heeft de grootste archipel, de gekste zomeractiviteiten, de snelste rally en formule racers, de enige echte Kerstman, de meeste sauna’s (3 miljoen wel te verstaan) en de schoonste natuur. En de grootste veerboten en sneeuwkastelen, de meest eerlijke ambtenaren en grootste melkdrinkers.

Informatie

Visit Finland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content