Waarom de Ardennen verkiezen boven de zee?

© Ardennes-Etape

Het jaar van de gemiddelde Belg ziet er zo uit: in de winter thuis zitten en in de zomer even naar zee trekken. Met wat geluk nog een tripje naar het buitenland. En daar moeten we het maar mee doen, of toch niet? Op eigen bodem is er nog een plek die minstens even goed of zelfs beter is: de Belgische Ardennen. Een woordje uitleg.

Ver weg en toch dichtbij

Dit is werkelijk het gevoel dat je in de Ardennen krijgt. Onze Belgische zee is duidelijk… Belgisch. Dat kunnen we niet van de Ardennen zeggen. Hoewel het niet ver weg is, lijkt het net alsof je in het buitenland vertoeft. Dit is een vaak terugkerende opmerking van toeristen die regelmatig naar de Ardennen komen en is tevens ook één van de hoofdredenen van hun vakantie. Het heuvelachtige landschap, de plateau’s, de valleien, de rivieren, de grotten,… het is er allemaal en draagt bij tot een buitenlands gevoel in eigen land. Zoveel moois krijg je natuurlijk niet op één dag gezien, dus een overnachting is zeker aangeraden.

Ruimte en privacy in overvloed

Iedereen kent het gevoel op het strand in de zomer. Je voelt je als het ware in een mierennest, overal krioelt het van het volk. Net wanneer je je nog eens lekker gedraaid hebt, komt er iemand vlak langs je door gerend en krijg je weer een volle lading zand of water. Gezellig is anders. In de Belgische Ardennen vind je tal van meren en badplaatsen waar het fijn vertoeven is. De bekendste badplaatsen liggen onder andere bij de Ourthe rivier, de meren van l’Eau d’Heure en het meer van Bütgenbach. Toch raden we je aan om tijdens jouw vakantie in de Ardennen de verborgen pareltjes te zoeken, waar je in alle rust en privacy kan genieten van heerlijk zomers weer.

Elk seizoen een ander pleziertje

In tegenstelling tot de zee die enkel drukbezocht wordt in de zomer, zijn de Ardennen een topbestemming voor alle seizoenen. Het herfstseizoen is bijvoorbeeld een echte droom voor natuur- en dierenliefhebbers. Tijdens de herfst is er niets mooiers dan de kleurovergang van de bladeren te zien in de diepste valleien en hoogste heuvels. Ook is het wildseizoen ideaal voor het spotten van dieren! Zo kan je in Jalhay komen luisteren naar de roep van het hert. Hoewel het in de winter erg koud kan zijn, zal je hart toch smelten van de magische sfeer die op dat moment overal voelbaar is. Van uitgebreide kerstmarkten tot reuzensprongen op de besneeuwde skipistes, de Ardennen zijn zowel voor hem als haar een paradijs. Natuurlijkerwijze hebben de lente en de zomer ook vele troeven die ze maar al te graag demonstreren aan toeristen van zowel het binnen- als buitenland.

Herbronnen te midden van de natuur

De Ardennen zijn dé plek bij uitstek als het op wellness aankomt. Hier kan je je volledig ontspannen in een groene en rustige omgeving. Je vindt er vele natuurlijke thermen, badplaatsen, hamams en kuuroorden. Dit is puur herbronnen en batterijen opladen. Onze tip: een spa-weekendje is ideaal voor een ontspannende vakantie met je vriendinnen of een romantisch uitje met je partner. Kies je daarbovenop ook nog voor accommodatie met wellness-faciliteiten, dan ben je helemaal vertrokken… glaasje champagne erbij en het relaxen kan beginnen! Wedden dat dit niet je laatste vakantie in de Ardennen is?

Need we say more?

Ziezo, onze zaak werd bepleit. Ben je nog steeds niet overtuigd? Dan dagen wij je bij deze uit: kom het zelf ontdekken en laat ons weten wat je ervan vindt! Ken je nog mensen die “bekeerd” moeten worden, deel dit artikel dan met hen… ze zullen je dankbaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content