De brand vernielde 80 procent van de kerk, maar ook een Spaans beeld uit de zestiende eeuw en verschillende schilderijen van de bekende inheemse schilder Diego Quispe Tito (1611-1681). Ook het met goud bedekte altaar ging op in de vlammen.

"Alle mensen van San Sebastian huilen. De kerk is tot puin gereduceerd, er is niets, het hele culturele erfgoed van het district van San Sebastian is verdwenen", zei districtsburgemeester Andmar Sicus Cahuana aan de plaatselijke krant El Comercio.

Toch kon het grootste deel van de kunstwerken gered worden van de vlammen, die volgens de eerste bevindingen het resultaat waren van een kortsluiting. De kerk werd vier jaar geleden nog voor 1,5 miljoen dollar gerestaureerd door de Peruaanse regering. (Belga)

De brand vernielde 80 procent van de kerk, maar ook een Spaans beeld uit de zestiende eeuw en verschillende schilderijen van de bekende inheemse schilder Diego Quispe Tito (1611-1681). Ook het met goud bedekte altaar ging op in de vlammen. "Alle mensen van San Sebastian huilen. De kerk is tot puin gereduceerd, er is niets, het hele culturele erfgoed van het district van San Sebastian is verdwenen", zei districtsburgemeester Andmar Sicus Cahuana aan de plaatselijke krant El Comercio. Toch kon het grootste deel van de kunstwerken gered worden van de vlammen, die volgens de eerste bevindingen het resultaat waren van een kortsluiting. De kerk werd vier jaar geleden nog voor 1,5 miljoen dollar gerestaureerd door de Peruaanse regering. (Belga)