Daarna volgen respectievelijk Portugal, Polen, Italië en Frankrijk. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsclub VAB.

Een verklaring voor het grote aantal ongevallen in Groot-Brittannië moet volgens VAB gezocht worden bij het feit dat auto's daar links moeten rijden. "Dit zorgt bij de Belgische automobilisten voor verwarring, hetzelfde geldt voor de voorrangsregels", klinkt het.

Het minste risico op een verkeersongeval loopt de Belgische automobilist in Zwitserland, gevolgd door respectievelijk Oostenrijk, Kroatië, Nederland en Duitsland.

Volgens VAB is het aantal ongevallen van Belgen op de Europese wegen de laatste jaren gedaald. Toenemende controles en de uitwisseling van gegevens van de overtreder zodat die ook effectief zijn boete ontvangt, zouden de belangrijkste verklaringen zijn. Het aantal ongevallen nam bij VAB-Reisbijstand in 2012 af met 21 procent en deze zomer nogmaals met 12 procent.

Meer ongevallen met Belgen in het buitenland

Mobiliteitsorganisatie Touring meldt dan weer een toename van het aantal auto-ongevallen met Belgen in het buitenland. "Sedert 2008, in vijf jaar tijd dus, hebben we een stijging gezien van 49 procent", klinkt het.

De gestage stijging die Touring merkt is volgens haar vooral te wijten aan het feit dat steeds meer mensen met de auto naar Oost-Europa trekken. "Kroatië bijvoorbeeld is een zeer populaire bestemming geworden. Daar alleen al noteerden we een stijging van om en bij de 20 pct gedurende de laatste vijf jaar." De meeste ongevallen gebeuren door onoplettendheid, nonchalance en vermoeidheid, zegt Touring. (Belga/MS)

Daarna volgen respectievelijk Portugal, Polen, Italië en Frankrijk. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsclub VAB. Een verklaring voor het grote aantal ongevallen in Groot-Brittannië moet volgens VAB gezocht worden bij het feit dat auto's daar links moeten rijden. "Dit zorgt bij de Belgische automobilisten voor verwarring, hetzelfde geldt voor de voorrangsregels", klinkt het. Het minste risico op een verkeersongeval loopt de Belgische automobilist in Zwitserland, gevolgd door respectievelijk Oostenrijk, Kroatië, Nederland en Duitsland. Volgens VAB is het aantal ongevallen van Belgen op de Europese wegen de laatste jaren gedaald. Toenemende controles en de uitwisseling van gegevens van de overtreder zodat die ook effectief zijn boete ontvangt, zouden de belangrijkste verklaringen zijn. Het aantal ongevallen nam bij VAB-Reisbijstand in 2012 af met 21 procent en deze zomer nogmaals met 12 procent.Meer ongevallen met Belgen in het buitenland Mobiliteitsorganisatie Touring meldt dan weer een toename van het aantal auto-ongevallen met Belgen in het buitenland. "Sedert 2008, in vijf jaar tijd dus, hebben we een stijging gezien van 49 procent", klinkt het. De gestage stijging die Touring merkt is volgens haar vooral te wijten aan het feit dat steeds meer mensen met de auto naar Oost-Europa trekken. "Kroatië bijvoorbeeld is een zeer populaire bestemming geworden. Daar alleen al noteerden we een stijging van om en bij de 20 pct gedurende de laatste vijf jaar." De meeste ongevallen gebeuren door onoplettendheid, nonchalance en vermoeidheid, zegt Touring. (Belga/MS)