Waar krijgen hotelgasten het meeste waar voor hun geld?

Deze vraag stelde de gratis hotelreserveringsservice Hotel.info haar bezoekers met een verrassend resultaat tot gevolg.

Deze vraag stelde de gratis hotelreserveringsservice Hotel.info haar bezoekers met een verrassend resultaat tot gevolg.

Binnen België scoorden vooral de hoteliers van Brugge punten. Met 7,08 punten bereikte Brugge, een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Europa, de toppositie voor Gent. Brussel behaalde met 6,50 punten de derde en Antwerpen met 6,33 punten de vierde plaats. De badplaats Oostende liep met 5,63 punten een vermelding in de nationale top 5 ranking mis.

In Nederland krijgt Haarlem met een score van 6,72 de beste beoordeling van de hotelgasten op de voet gevolgd door Den Haag. De studentenstad Groningen behaalde met 6,35 punten de derde plaats. Noordwijk en Hoofddorp vervolledigen de nationale top vijf.

Wereldwijd vallen zowel Brussel als Amsterdam buiten de top 20. De Vietnamese hoofdstad Hanoi biedt in vergelijking met metropolen over de hele wereld de beste prijs-kwaliteitsbeoordeling.

Ook Oost Europa doet het goed: alle Oost-Europese hoofdsteden belandden in de bovenste helft van de tabel. Het Estische Tallinn, de culturele hoofdstad 2011, komt daarbij met 7,68 punten op een goede vierde plaats.

Top 20 metropolen wereldwijd

1. Hanoi

2. Wilna

3. Warschau

4. Tallinn

5. Praag

6. Boedapest

7. Riga

8. Bangkok

9. Berlijn

10. Lissabon

11. Boekarest

12. Kuala Lumpur

13. Wenen

14. Bratislava

15. Madrid

16. Tokio

17. Peking

18. Luxemburg

19. Dublin

20. Mexico-stad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content