Waalse Napoleonroute ingehuldigd

© Belga

De “Napoleonroute in Wallonië”, een toeristisch traject in het kader van de herdenking van de Honderd Dagen in 1815, is voorgesteld door de Waalse minister van Toerisme, Paul Furlan.

De route volgt de tocht die de Franse keizer Napoleon Bonaparte door België maakte.

De route is 94 kilometer lang en strekt zich uit van Beaumont naar Waterloo. Ze werd uitgewerkt met de hulp van historici en volgt de reisweg die de Franse keizer in 1815 nam.

De route is bebakend zijn met 200 panelen waarop anekdotes staan, of die interessante plekken op het parcours aanduiden, “zoals de plaats van een slagveld, of een rustplaats van Napoleon”, verklaart Jean Fassiaux, woordvoerder van Furlan.

Michelin reisgids

Voor de route werd ook een reisgids van Michelin gemaakt, die mee geschreven is door de Belgische historicus Philippe Raxhon. Daarin staan onder andere historische elementen en evenementen uitgelegd, maar ook fietsroutes en slaapplaatsen zijn er in terug te vinden.

De route werd uitgewerkt in het kader van het tweehonderdjarige jubileum in 2015 van de slag bij Waterloo. Het doel is ook om “mensen aan te zetten Wallonië te bezoeken” en om hen “nieuwe manieren aan te bieden om het Waalse patrimonium te ontdekken”. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content