In de Filipijnen is de Mayon, de meest actieve vulkaan van het land, uitgebarsten. Minstens vijf mensen zijn daarbij om het leven gekomen: drie Duitsers, een Spaanse vrouw en een lokale berggids. Ook wordt nog gezocht naar een vermiste Thaise bergbeklimmer. De klimmers kwamen om het leven toen brokstukken naar beneden vielen na een ontploffing in de krater van de bijna 2.500 meter hoge vulkaan.

De Mayon ligt in de provincie Albay op het grootste Filipijnse eiland Luzon, zo'n 330 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Manilla.

Op het internet circuleren intussen amateurbeelden van de spectaculaire vulkaanuitbarsting. (KVDA)

In de Filipijnen is de Mayon, de meest actieve vulkaan van het land, uitgebarsten. Minstens vijf mensen zijn daarbij om het leven gekomen: drie Duitsers, een Spaanse vrouw en een lokale berggids. Ook wordt nog gezocht naar een vermiste Thaise bergbeklimmer. De klimmers kwamen om het leven toen brokstukken naar beneden vielen na een ontploffing in de krater van de bijna 2.500 meter hoge vulkaan. De Mayon ligt in de provincie Albay op het grootste Filipijnse eiland Luzon, zo'n 330 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Manilla. Op het internet circuleren intussen amateurbeelden van de spectaculaire vulkaanuitbarsting. (KVDA)