Vuilniscrisis op Tunesische vakantie-eiland Djerba

© iStockphoto

Het Tunesische vakantie-eiland Djerba is verzeild geraakt in een vuilniscrisis. Inwoners hebben tot massaal protest opgeroepen tegen de “rampzalige milieusituatie”.

Vakbonden, hoteluitbaters en vertegenwoordigers van de samenleving willen regering en autoriteiten met een algemene staking tot handelen dwingen.

Omdat een omstreden vuilstortplaats werd gesloten, hoopt het afval zich op in de straten en pleinen van het eiland. De bevolking vreest voor gezondheidsproblemen en economische schade. Een heropening van de vroegere stortplaats willen de eilandbewoners niet.

Ze eisen dat de regering het probleem snel oplost. En ze willen dat het vuilnis op het vasteland wordt verwerkt. Het eiland Djerba in de Middellandse Zee is de belangrijkste toeristische bestemming in Tunesië.

Het land bevindt zich ondanks enige politieke vooruitgang sinds de Arabische Lente van 2011 en de val van president Zine el Abidine Ben Ali in een economische crisis. De overgangsregering heeft grote problemen om de staatsambtenaren te betalen, in vele instellingen heerst lethargie. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content