VS deze zomer meest geboekte vakantiebestemming bij Belgen

© Getty Images/iStockphoto

De steden aan de Westkust van de Verenigde Staten zijn samen met New York de meest geboekte vliegvakantiebestemmingen voor de Belgen deze zomer. Dat blijkt uit onderzoek van online reisorganisatie Expedia.

Expedia.be onderzocht de trends en boekingen op haar online reisplatform. Uit de analyse blijkt dat voor deze zomer (reizen vanaf 1 juli tot 31 augustus, en geboekt tussen 1 november 2015 en 31 mei 2016) de Verenigde Staten enorm aan populariteit winnen bij de Belgen ten opzichte van vorig jaar.

Go West

Voor vliegvakanties hebben de Belgen deze zomer de meeste overnachtingen geboekt in de Verenigde Staten. Italië en Spanje (inclusief de Canarische Eilanden) vervolledigen de top drie. Buurland Frankrijk strandt op de vierde plaats en Thailand is met een vijfde plaats de eerste bestemming in het Oosten.

Als we naar de steden kijken, dan is de top vier van meeste overnachtingen volledig Amerikaans. New York, the city that never sleeps, staat op nummer 1 als populairste bestemming, gevolgd door drie steden aan de Westkust: San Francisco en het zonnige Los Angeles staan mee op het podium. Las Vegas, de Sin City in de woestijn, belandt op de vierde plaats. Verder in de top 10 duikt ook nog Miami op. Met Orlando en Washington heeft de Verenigde Staten maar liefst 7 steden in de top 15.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content