Een jaar geleden werd de dame met de fakkel gesloten voor een poetsbeurt. Precies op haar 126e verjaardag mogen de eerste toeristen haar vernieuwde interieur komen bekijken.

De bedoeling van de renovatie was een bezoek aan het Vrijheidsbeeld veiliger en meer toegankelijk te maken. Ondertussen zijn er nieuwe liften aangelegd, werden de trappen veiliger gemaakt en de toiletten vernieuwd.

Ook toeristen die niet goed ter been zijn kunnen nu naar de top van het beeld dankzij een speciale rolstoellift.

In eerste instantie mag maar een beperkt aantal toeristen per dag naar binnen omdat de werken nog niet helemaal afgerond zijn. Op de Facebook pagina van het Vrijheidsbeeld kunt u de vorderingen volgen en lezen of er tickets beschikbaar zijn. (MS)

Een jaar geleden werd de dame met de fakkel gesloten voor een poetsbeurt. Precies op haar 126e verjaardag mogen de eerste toeristen haar vernieuwde interieur komen bekijken. De bedoeling van de renovatie was een bezoek aan het Vrijheidsbeeld veiliger en meer toegankelijk te maken. Ondertussen zijn er nieuwe liften aangelegd, werden de trappen veiliger gemaakt en de toiletten vernieuwd. Ook toeristen die niet goed ter been zijn kunnen nu naar de top van het beeld dankzij een speciale rolstoellift. In eerste instantie mag maar een beperkt aantal toeristen per dag naar binnen omdat de werken nog niet helemaal afgerond zijn. Op de Facebook pagina van het Vrijheidsbeeld kunt u de vorderingen volgen en lezen of er tickets beschikbaar zijn. (MS)