Voordelig wintersporten in Tsjechië

Een budget- en familievriendelijk alternatief voor een wintersportvakantie is het Tsjechische Reuzengebergte, net over de Duitse grens en op minder dan 1000 km van Brussel.

Touroperator Jetair biedt komend winterseizoen voor het eerst ski- en snowboardvakanties in Spindleruv Mlyn en Harrachov-Rokytnice aan.

Kwantitatief zullen deze gebieden niet meteen overtuigen, met ‘slechts’ respectievelijk 25 en 31 km pistes en 1300 m hoogtemeters. Kwalitatief scoren ze als familie- en budgetvriendelijk alternatief des te meer.

Er zijn zacht glooiende hellingen met brede pistes voor beginnende skiërs en wereldbekerafdalingen en verlichte avondpistes voor gevorderden. Er is sneeuwzekerheid van Kerstmis tot in maart en zowat alle stations hebben sneeuwkanonnen.

Ook aan après-skigelegenheden geen gebrek, met een 25 bars en 6 discotheken in Spindleruv-Mlyn en 5 grote en enkele kleinere bars, 2 disco’s en een casino in Harrachov-Rokytnice. Last but not least: Spindleruv Mlyn en Harrachov liggen dichter bij Brussel dan veel bekende skioorden.

Bovendien is het slechts 2 uur rijden tot het sprookjesachtige Praag, wat de combinatie met een citytrip perfect mogelijk maakt. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content