Voordelig skiën met kinderen in het Pitztal

Voor een betaalbare wintersportvakantie kunnen gezinnen komende winter terecht in het Pitztal in Tirol.

Er is een ruim aanbod aan aantrekkelijk geprijsde familiehotels en er zijn gunstige tarieven voor skipassen voor het hele gezin. Zo skiën kinderen tot 10 jaar zelfs gratis.

Maar een vakantie naar het Pitztal is niet alleen goed voor de portemonnee, ook is er volop aandacht voor de allerkleinsten. Skischolen met Nederlands- en Vlaamssprekende skileren, uitdagende spelletjes in de sneeuw en kinder-wellness.

Skischolen met Nederlandse begeleiding

Beginnende skiërtjes kunnen vanaf 4 jaar terecht bij Skischule Hochzeiger en Skischule Pitztal Gletscher die kindercursussen met Nederlandssprekende begeleiding bieden.

Voor kinderen vanaf 9 jaar, die al zelfstandig kunnen skiën en zonder moeite een zwarte afdaling doen, is er de mogelijkheid een skicursus te volgen in het Benni Raich Race Center. Hier worden hun skitechnieken geanalyseerd en verbeterd.

Voordelige skipassen

Het Pitztal biedt de gunstig geprijsde Pitz Regio Card. De skipas geeft wintersporters onbeperkt toegang tot de 4 skigebieden en de busverbindingen van het Oostenrijkse skigebied Pitztal. De Pitz Regio Card is verkrijgbaar vanaf 4 dagen, voor € 136,- voor volwassenen en € 82,- voor kinderen tot 15 jaar. Kinderen tot en met 10 jaar krijgen in het gezelschap van een betalende volwassene een gratis Bambini-Freipass skipas.

Activiteiten voor het hele gezin

Naast skiën en snowboarden zijn er diverse activiteiten voor het gezin. Zo kan men een wilde dieren wandeling maken of een ritje maken met een arrenslede. Verder zijn er in het Pitztal zeven rodelbanen en drie schaatsbanen aanwezig.

Informatie

Pitztal

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content