Het is volgens de VN-organisatie voor het eerst dat de kaap van de 1 miljard toeristen wereldwijd wordt gerond.

"Mevrouw Dale Sheppard-Floyd leert tijdens haar verblijf in Spanje een nieuwe cultuur en nieuwe mensen kenen, ze ondersteunt de lokale economie en draagt bij tot het veiligstellen van talloze arbeidsplaatsen", verklaarde Taleb Rifai, secretaris-generaal van de UNTWO. "Als we dit alles met een miljard vermenigvuldigen, dan wordt de werkelijke betekenis van de reissector duidelijk."

Vorig jaar was het aantal toeristen in de wereld gestegen tot een recordhoogte van 980 miljoen. Volgens de UNWTO staat de toeristische branche - direct en indirect - in voor 9 procent van de wereldwijde economische activiteit. Een op de twaalf arbeidsplaatsen is aan de sector te danken, luidt het nog.

Om de positieve impact nog te vergroten, riep de organisatie de toeristen ook op om zo veel mogelijk op de plaats van de reisbestemming eten en producten te kopen. Ook wordt erop aangedrongen om de cultuur en het erfgoed van het gastland te respecteren. (Belga/MS)

Het is volgens de VN-organisatie voor het eerst dat de kaap van de 1 miljard toeristen wereldwijd wordt gerond. "Mevrouw Dale Sheppard-Floyd leert tijdens haar verblijf in Spanje een nieuwe cultuur en nieuwe mensen kenen, ze ondersteunt de lokale economie en draagt bij tot het veiligstellen van talloze arbeidsplaatsen", verklaarde Taleb Rifai, secretaris-generaal van de UNTWO. "Als we dit alles met een miljard vermenigvuldigen, dan wordt de werkelijke betekenis van de reissector duidelijk." Vorig jaar was het aantal toeristen in de wereld gestegen tot een recordhoogte van 980 miljoen. Volgens de UNWTO staat de toeristische branche - direct en indirect - in voor 9 procent van de wereldwijde economische activiteit. Een op de twaalf arbeidsplaatsen is aan de sector te danken, luidt het nog. Om de positieve impact nog te vergroten, riep de organisatie de toeristen ook op om zo veel mogelijk op de plaats van de reisbestemming eten en producten te kopen. Ook wordt erop aangedrongen om de cultuur en het erfgoed van het gastland te respecteren. (Belga/MS)