Voor anker in de Belle Epoque

© Pieter Clicteur

Een tip om te overnachten tijdens Oostende voor Anker: Huyze Elimonica gevestigd in een een onlangs gerestaureerd belle-époquepand uit 1889 vlakbij het strand.

Waar: Oostende

Waarom: Oostende voor Anker, van 29 mei tot 1 juni : groot maritiem festival waarbij dit jaar de zeventigste verjaardag van de bevrijding van Oostende wordt gevierd. Ongeveer 150 klassieke schepen nemen eraan deel en aan land zijn er tentoonstellingen, kraampjes, optredens, animaties….

B&B: Huyze Elimonica, gevestigd in een onlangs gerestaureerd belle-époquepand uit 1889, ligt op maar 300 meter van het strand, in het hart van Oostende. De klassieke inrichting met veel kunst, antiek, grote kroonluchters en de stijlvolle open haard in de salon zorgt voor een gezellige en warme sfeer waar je je meteen thuis voelt.

Datzelfde geldt voor de kamers die voorzien zijn van grote kingsize bedden, een eigen badkamer met Bulgari-toiletartikelen, plasmatelevisie met digibox en draadloos internet. Parkeren, niet zo eenvoudig in Oostende, kan in een parkeergarage aan de overkant van de straat (15 euro/dag).

Huyze Elimonica telt drie kamers, waarvan twee suites. De prijs voor de kamers ligt tussen de 140 en 170 euro, inclusief een uitgebreid ontbijt met verse ingrediënten dat bij mooi weer in de tuin geserveerd wordt. B&B Huyze Elimonica, Euphrosina Beernaertstraat 39, 8400 Oostende, 0479 67 07 09, www.elimonica.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content