Volg de bevrijding

De gebeurtenissen tijdens Operatie Market Garden kunt u nu volgen op de Liberation Route in de regio Arnhem en Nijmegen.

De gebeurtenissen tijdens Operatie Market Garden kunt u nu volgen op de Liberation Route in de regio Arnhem en Nijmegen.

In september 1944 probeerden de geallieerden tijdens Operatie Market Garden via Nederland en Belgiƫ door te dringen tot diep in Duitsland. Dat mislukte, waardoor de oorlog naar schatting met een half jaar verlengd werd.

De gebeurtenissen tijdens dit offensief kunt u volgen op de Liberation Route in de regio Arnhem en Nijmegen. De route telt 49 historische locaties en hoorspelen, bijvoorbeeld over de bevrijding van Apeldoorn, de slag bij Arnhem en de evacuatie van de dieren in Ouwehands Dierenpark.

U kunt de luisterverhalen met een eigen MP3, iPod of telefoon beluisteren en voor het bezoek gratis downloaden van www.liberationroute.com.

De belangstelling vanuit het buitenland is groot. In de toekomst zullen ook Zuid-Engeland, Parijs, de Ardennen, Noord-Brabant en Berlijn zich erbij aansluiten, zodat de volledige route die de bevrijders in 1944 en 1945 hebben afgelegd, gevolgd kan worden.

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content