Vliegvakantie tot 134 euro duurder

© AFP

De hoge brandstofprijzen maken vliegvakanties tot 134,40 euro duurder voor een gezin van vier.

Dat blijkt na een kerosinetoeslag van touroperator Thomas Cook, schrijft Het Laatste Nieuws. Lijnmaatschappijen zoals Brussels Airlines verhoogden eerder al hun prijzen.

De brandstoftoeslag geldt voor afreizen in juni. Mogelijk volgt er later ook één voor vliegvakanties in juli en augustus.

Een toeslag komt altijd bovenop de catalogusprijs van een pakketreis. Wie zijn reis dus al geboekt heeft, moet toch bijbetalen. “Tenzij je voor een ‘fuel protection program’ hebt gekozen”, zegt Baptiste van Outryve, woordvoerder van Thomas Cook, in de krant.

Geen prijzenslag

De brandstoftoeslag hangt af van de vliegafstand. Voor Ibiza bijvoorbeeld gaat het om een toeslag van 3,24 euro per reiziger, per traject. Voor Turkije is dat 5,28 euro en voor de Dominicaanse Republiek 16,80 euro.

Intussen hinken de zomerboekingen bij de meeste Belgische touroperators achterop ten opzichte van vorig jaar, aldus Het Laatste Nieuws. Bij TUI Belgium lagen de boekingen eind maart 2 pct lager, de omzet viel 6 procent terug. Maar een prijzenslag moet de consument naar eigen zeggen niet verwachten.

In tegenstelling tot concurrent Thomas Cook vraagt touroperator Jetair geen kerosinetoeslag voor al geboekte reizen met vertrek in juni. Dat heeft Jetair beslist na een maandelijkse evaluatie van de brandstofprijzen en de wisselkoers van de dollar. “Het was wel kantje boord”, geeft woordvoerder Hans Vanhaelemeesch toe. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content