Vliegvakantie kost een gezin deze zomer tot 160 euro extra

© Getty Images

Zowel TUI als Thomas Cook rekent voor vliegvakanties deze zomer een forse brandstoftoeslag aan wegens de hogere olieprijs.

Hoe hoog de brandstoftoelage is, hangt af van uw bestemming. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Mensen die hun vliegvakantie voor deze zomer al hebben geboekt, staat een onaangename verrassing te wachten. Zij krijgen bij touroperators als Thomas Cook en TUI een extra brandstoftoeslag op hun eindafrekening omdat de fors gestegen olieprijs vliegen duurder maakt.

Voor vakantiegangers die in augustus met het vliegtuig vertrekken, rekent bijvoorbeeld Thomas Cook-dochter Neckermann (heen en terug) 24, 32 of zelfs ruim 40 euro extra aan per persoon. Voor een gemiddeld gezin met twee kinderen dat bijvoorbeeld het vliegtuig neemt naar een vakantiebestemming in Egypte, Gran Canaria of Tenerife, betekent dat extra kosten van ruim 160 euro.

‘De prijzen van de vliegvakanties worden in het begin van het seizoen berekend, wanneer de catalogus verschijnt eind september of begin oktober. Daarna worden de prijzen constant gemonitord, en als de olieprijzen boven een bepaalde drempel stijgen, ook aangepast’, zegt Klaartje Devreese, woordvoerster van Thomas Cook Belgium.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content