Vliegtuig moet tussenlanding maken voor Frans heethoofd

© iStockphoto

Een 61 jarige Parijzenaar aan boord van vlucht 62 van American Airlines van Miami naar Parijs, heeft ervoor gezorgd dat het vliegtuig een tussenlanding moest maken in Boston om hem van boord te zetten.

Het Franse heethoofd verloor alle kalmte omdat de passagier voor hem de rugleuning van haar stoel had laten zakken. De Parijzenaar zal zich voor de rechter in Boston moeten verantwoorden.

Een bemanningslid had nog getracht om de man te kalmeren, maar dat had blijkbaar een averechts effect. De man stond recht, volgde het bemanningslid door het gangpad en greep haar bij de arm.

Een veiligheidsagent die meevloog moest tussenbeide komen om de man te overmeesteren en te handboeien. De piloot maakte een tussenlanding in Boston, waar de politie het heethoofd inrekende.

De man is opgenomen in een ziekenhuis in Boston. Hij wordt niet in voorhechtenis gehouden en mag zodra hij het ziekenhuis verlaat naar huis gaan. Op 29 december moet hij wel voor de rechter verschijnen. Hij riskeert een celstraf van zes maanden, een boete van 500 dollar, of beide. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content