Vliegticket veel duurder dan stuntprijs

Luchtvaartmaatschappijen worden steeds creatiever met het aanrekenen toeslagen, zegt Hans De Coninck van Test-Aankoop.

Wie wel eens met een lowcost vliegtuigmaatschappij naar het buitenland gaat, weet dat hij moet oppassen voor allerlei extra kosten. “Maar de grote vliegtuigmaatschappijen hebben dat nu helaas ook begrepen”, zegt Hans De Coninck van Test-Aankoop in De Zondag.

Uit de jaarrekeningen van Ryanair blijkt volgens De Coninck dat zij meer winst halen uit toeslagen en extra diensten dan uit hun vluchten zelf. Soms zijn die kosten zelfs in strijd met de Europese wetgeving die zegt dat de aangeduide prijzen van meet af aan alle verplichte kosten moeten omvatten.

“En hier komt de creativiteit van maatschappijen als Ryanair naar boven. Wat bijvoorbeeld de kosten van het kredietkaartgebruik betreft, is het zo dat de maatschappij minstens één betaalwijze moet aanbieden die gratis is. Ryanair heeft dat ‘opgelost’ door enkel betalingen met Visa Electron gratis te maken. Helaas bestaat zo’n kredietkaart in België omzeggens niet”, luidt het.

Ook grotere luchtvaartmaatschappijen worden steeds creatiever met toeslagen. Klanten van Iberia zullen binnenkort ook moeten betalen voor hun bagage. Bij British Airways is dat ook al het geval voor je tweede koffer. Bij Thomas Cook Airlines en Jetairfly kan je op voorhand je plaats op het vliegtuig kiezen, maar wel tegen betaling.

Bron:Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content