Het jaar 2012 was het veiligste vliegjaar sinds de jaren veertig. Afgelopen jaar waren er 23 vliegtuigongevallen waarbij 475 doden vielen. Het gemiddelde over de afgelopen tien jaar ligt een stuk hoger: 34 ongelukken met 773 doden. De cijfers zijn vooral indrukwekkend omdat het aantal vluchten in 2012 met 5,5 procent is gestegen tegenover 2011.

Overigens waren bij slechts drie van de ongelukken in 2012 vliegtuigen betrokken die in het Westen werden gefabriceerd.

De meest onveilige regio om te vliegen blijft nog altijd Afrika. Overal in de wereld wordt de veiligheid met het jaar groter, maar in Afrika verslechtert de situatie juist. Het aantal ongevallen ligt er gemiddeld negen meer zo hoog als het gemiddelde van de wereld in zijn geheel. Alhoewel maar zeven procent van het vliegverkeer boven Afrika plaatsvindt gebeurden daar bijna de helft van alle ongelukken.

Het probleem met de luchtvaart in Afrika, Zuidoost Azië en de voormalige Sovjetrepublieken is de verouderde vloot, gebrekkige regelgeving en het gebruik van regionale vliegvelden met weinig veiligheidsvoorzieningen. (MS)

Het jaar 2012 was het veiligste vliegjaar sinds de jaren veertig. Afgelopen jaar waren er 23 vliegtuigongevallen waarbij 475 doden vielen. Het gemiddelde over de afgelopen tien jaar ligt een stuk hoger: 34 ongelukken met 773 doden. De cijfers zijn vooral indrukwekkend omdat het aantal vluchten in 2012 met 5,5 procent is gestegen tegenover 2011. Overigens waren bij slechts drie van de ongelukken in 2012 vliegtuigen betrokken die in het Westen werden gefabriceerd. De meest onveilige regio om te vliegen blijft nog altijd Afrika. Overal in de wereld wordt de veiligheid met het jaar groter, maar in Afrika verslechtert de situatie juist. Het aantal ongevallen ligt er gemiddeld negen meer zo hoog als het gemiddelde van de wereld in zijn geheel. Alhoewel maar zeven procent van het vliegverkeer boven Afrika plaatsvindt gebeurden daar bijna de helft van alle ongelukken. Het probleem met de luchtvaart in Afrika, Zuidoost Azië en de voormalige Sovjetrepublieken is de verouderde vloot, gebrekkige regelgeving en het gebruik van regionale vliegvelden met weinig veiligheidsvoorzieningen. (MS)