Vliegen met kinderen wordt steeds populairder

© iStockphoto

De kerstvakantie komt eraan en veel Belgische gezinnen pakken ook dit jaar weer het vliegtuig naar de zon, wintersport of een Europese stad. In vergelijking met 2013 gaat dit jaar bijna 45 procent meer Belgische kinderen op vliegvakantie.

Dat blijkt uit boekingsgegevens van Cheaptickets.be. Vliegen met kinderen wordt dan ook steeds populairder. In 2014 nam 28 procent van de gezinnen nooit het vliegtuig: in 2015 is dat nog maar 23 procent. Dat blijkt uit een recent grootschalig onderzoek van iVOX en Maxus in opdracht van online travel agent Cheaptickets.be.

Volgens Annick van Dyck, countrymanager van CheapTickets.be zijn er vooralsnog geen signalen dat gezinnen zich laten beïnvloeden door de gebeurtenissen in Parijs en Brussel.

“Ik denk dat ouders er wel even aan toe zijn om samen met hun kinderen te genieten van een leuke en onbezorgde vakantie. De behoefte om op vakantie te gaan, is dan ook onverminderd groot. Gezinnen met kinderen gaan in het algemeen iets vaker per jaar op vakantie dan gezinnen zonder kinderen. Daarnaast is vliegen door de jaren heen goedkoper geworden, waardoor het ook voor gezinnen met kinderen een prima en betaalbaar alternatief is voor een autovakantie of busreis.”

Top 5 populairste vakantiebestemmingen met kinderen

Gekeken naar het aantal boekingen is Barcelona favoriet als het gaat om vliegvakantiebestemmingen met kinderen. .

De top 5

1. Barcelona in Spanje

2. Malaga in Spanje

3. Lissabon in Portugal

4. Alicante in Spanje

5. Rome in Italie

De grootste ergernissen in het vliegtuig

Uit eerder onderzoek van CheapTickets in Nederland blijkt dat vliegen met kinderen niet altijd een pretje is. 58% van de ouders met jongere kinderen (0-4 jaar) geeft aan dat hun kind wel eens zeurt tijdens de vakantiereis.

Voor 44% van de passagiers zijn zeurende en krijsende kinderen aan boord de grootste ergernis. Augustijn: “Belangrijk is dat ouders hun kinderen goed informeren over wat er allemaal komt kijken bij het vliegen. Daartoe is een handige en speelse vliegwijzer beschikbaar die wij mede hebben ontwikkeld. Hiermee kunnen ouders hun kinderen goed voorbereiden op de vlucht en kunnen ze voorkomen dat hun kinderen gaan zeuren of huilen.

Vliegen met kinderen wordt steeds populairder
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content