Vlaanderen trok toeristen ondanks crisis

© Thinkstock

Toeristen gingen in 2011 toch op reis naar Vlaanderen, ondanks de tegenvallende zomer en de economische crisis.

Toeristen gingen in 2011 toch op reis naar Vlaanderen, ondanks de tegenvallende zomer en de economische crisis. Dat meldt vzw Logeren in Vlaanderen.

Opvallend is dat men steeds meer verspreid over het jaar op vakantie gaat en dat ook steeds meer zakentoeristen kiezen voor een trip naar het Vlaamse platteland.

“Ondanks de economische crisis en de slechte zomer van 2011 zien we toch bevredigende bezettingscijfers”, aldus Logeren in Vlaanderen. Het gaat om de bezettingscijfers van B&B’s, hotels en vakantiewoningen in Vlaanderen die lid zijn van de vzw Logeren in Vlaanderen, met uitzondering van de kern van de kunststeden en de kust.

De Vlaamse logies blijven vooral populair bij de Belgen, vooral Vlamingen, gevolgd door de Nederlanders. In 2011 logeerden meer gezelschappen van twee personen in kamers, terwijl grotere gezelschappen kozen voor vakantiewoningen. De toeristen logeerden bovendien gemiddeld langer in vakantiewoningen dan in kamers.

De topperiodes in 2011 waren de verlengde weekends en de weekends tijdens de paasvakantie. Ook schoolvakanties lokken elk jaar veel vakantiegangers.

Opvallend is wel dat men steeds meer gespreid over het jaar op vakantie gaat en dat in maart, april en september aanzienlijk meer overnachtingen geboekt werden door het toen mooie weer.

Ook zakentoeristen kiezen meer en meer voor een verblijf op het Vlaamse platteland. Hoewel het grootste deel van de gasten kiezen voor een recreatieve vakantie, blijkt dat 19 procent van het cliënteel zakentoeristen zijn. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content