Vlaamse Kust krijgt eigen Capitool Reisgids

Capitool Reisgidsen heeft in samenwerking met Westtoer, de kustgemeenten en de Vlaamse overheid, werk gemaakt van een editie “Vlaamse Kust & Hinterland”.

Capitool Reisgidsen heeft in samenwerking met Westtoer, de kustgemeenten en de Vlaamse overheid, werk gemaakt van een editie “Vlaamse Kust & Hinterland”.

Capitool Reisgidsen is een van de bekendste en gerenommeerdste titels voor toeristen die een uitje plannen. De partners waren dan ook heel tevreden dat de uitgeverij Unieboek/Het Spectrum konden strikken voor de uitwerking van een toeristische gids over de Kust. “Dat was nodig, want we waren een blinde vlek. Tot op heden was er geen allesomvattende, professionele en informatieve toeristische gids voor de kust. Daar komt nu verandering in”, zegt gedeputeerde voor Toerisme en Recreatie van West-Vlaanderen Franky De Block (sp.a).

De kust en het hinterland worden in de gekende stijl van Capitool voorgesteld, met kaartjes en doorsneetekeningen van gebouwen en wandelingen. “Maar jullie hebben ook een primeur vast. Dit jaar vieren we onze twintigste verjaardag en we hebben gewerkt aan een nieuwe vormgeving, met een ander lettertype, een meer open weergave en sprekende foto’s”, zegt Vera Wolfs van de uitgeverij.

De reisgids krijgt een Nederlandse en Franstalige editie, en wordt uitgegeven in België, Nederland en Frankrijk. Daarmee wordt negentig procent van het kustcliënteel bereikt. De provincie West-Vlaanderen investeerde 89.000 euro in de gids, net zoals de Vlaamse overheid. Er zijn 10.000 exemplaren gedrukt. De Capitool-gidsen zijn verkrijgbaar in de betere boekhandel. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content