Vlaamse dagtoeristen verkiezen eigen regio

© thinkstock

De resultaten van een onderzoek naar dagtoerisme zien er voor Vlaanderen rooskleurig uit.

Voor een grootschalig onderzoek naar dagtoerisme sloegen drie Vlaamse toeristische organisaties de handen in elkaar. De resultaten zien er voor Vlaanderen alvast rooskleurig uit. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de (ondervraagde) Vlamingen maandelijks minstens ƩƩn daguitstap maakt. En wat meer is, ze blijven meestal in hun eigen gewest (68%). Andere populaire bestemmingen zijn Walloniƫ (11%), Brussel (8%) en Nederland (6%).

Goed voor de economie

Het onderzoek bracht nog ander interessant cijfermateriaal aan het licht. Zo bleek dat de Vlaming tijdens zo’n daguitstap gemiddeld 37,9 euro uitgeeft. Met Vlaanderen als populairste bestemming betekent dit een belangrijke economische impuls voor het toerisme uit eigen regio.

Tijdens het onderzoek – een initiatief van de provinciale toeristische organisaties, Steunpunt Toerisme en Recreatie en Toerisme Vlaanderen – werden 2.000 panelleden wekelijks bevraagd over hun dagtoeristisch gedrag. Daarbij werd vooral gepolst naar frequentie, bestemming, activiteiten, vervoerswijze en uitgaven. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content