Vlaamse Ardennen wordt Wandelwalhalla met twee nieuwe wandelnetwerken

© Marc Ryckaert, Wikicommons

Toerisme Oost-Vlaanderen heeft 850 kilometer nieuwe wandeltrajecten voorgesteld om de Vlaamse Ardennen op de kaart te zetten als “de ultieme wandelbestemming” in Vlaanderen.

Er zijn ondertussen drie wandelkaarten voor deze regio: twee met nieuwe knooppuntnetwerken en één met een herwerkt knooppuntnetwerken, én er is een nieuwe belevingsgids.

“De Vlaamse Ardennen zijn al jaren bekend om het populaire en drukbezochte wandelnetwerk Getuigenheuvels”, zei Oost-Vlaams gedeputeerde voor Toerisme Eddy Couckuyt (CD&V). Dat netwerk werd hernieuwd en twee nieuwe netwerken werden voorgesteld: Zwalmvallei (in en om de gemeente Zwalm) en Bronbossen (tussen Brakel en Geraardsbergen).

“Zij brengen de bewegwijzerde wandelpaden in de regio in totaal op 850 kilometer, een verdrievoudiging van het bestaande netwerk. Zo wordt meer dan de helft van de Vlaamse Ardennen één aaneengesloten wandelgebied met knooppunten.”

Eigen wandelkaart en inspiratieboekje

De nieuwe netwerken Zwalmvallei en Bronbossen krijgen elk een eigen wandelkaart met een inspiratieboekje erbij. Het oorspronkelijke netwerk Getuigenheuvels, dat grenst aan de nieuwe netwerken, kreeg een herwerkte kaart.

Vlaamse Ardennen wordt Wandelwalhalla met twee nieuwe wandelnetwerken
© TOV

Daarnaast stelde Toerisme Oost-Vlaanderen de nieuwe wandelgids “Koplopen” voor, de opvolger van de eerder dit jaar verschenen gids “Oeverlopen”. “Deze gids zoomt in op de twee nieuwe netwerken en bevat vijf lusvormige wandelroutes die elk een typisch thema van de regio omhelzen”, aldus Couckuyt.

Om de wandelnetwerken te promoten vanuit horecazaken, geeft Toerisme Oost-Vlaanderen ook een reeks wandellussen in flyervorm vrij, die vertrekken vanuit een B&B en leiden langs rustige paden en sfeervolle cafés en restaurants.

Tot slot zijn er in de netwerken extra belevingselementen aangebracht, zoals zit- en picknickbanken, uitzichtpunten en waterpartijen. De wandelnetwerkkaarten zijn te koop via Toerisme Oost-Vlaanderen, bij de diensten voor toerisme en de betere boekhandel. De flyers met wandellussen zijn gratis te downloaden op Wandel Walhalla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content