Het cabinepersoneel van Virgin Australia -het voormalige Virgin Blue- wordt gevraagd deel te nemen aan het Elevate-etiquetteprogramma waarin de stewards en stewardessen onder meer zullen leren omgaan met een verzorgder voorkomen, klassewijnen en lichaamstalen. Deze maatregel werd ingevoerd om meer businessklanten af te snoepen van concurrent Qantas Airways, zo meldt The Daily Telegraph.

Om meer zakenmensen aan te trekken en zo cocurrent Qantas Airways het hoofd te bieden, heeft Virgin Asutralia enkele nieuwe maatregelen doorgevoerd die de luchtvaartmaatschappij meer klasse en elegantie moeten verschaffen. Als onderdeel van de verplichtte etiquettecursussen mag het cabinepersoneel de passagiers bijvoorbeeld niet meer begroeten met het -nochtans typische- 'mate', tenzij de persoon een frequent flyer is en toestemming heeft gegeven om zo genoemd te worden.

Ook de Virgin-lounge op de luchthaven van Melbourne zal een make-over krijgen. De pooltafel zal vervangen worden door baristas en een buffet, aangezien men ervan uitgaat dat zakenmannen een potje koffie boven een potje pool stellen. Ook zal het uniform van het personeel onder handen genomen worden.

"Het is niet onze bedoeling om een bende klonen te creëren of ons personeel een dwangbuis aan te praten", verklaart Mark Hassel, die verantwoordelijk is voor de merkbeleving van Virgin. "We willen de sfeer die binnen het team heerst behouden, maar gewoon in een context plaatsen die meer geschikt is voor zakenmensen en personen die frequent werkgerelateerd moeten vliegen."

Het is niet de eerste keer dat Virgin Airlines hun cabinepersoneel laat omscholen. Eerder dit jaar hebben alle werknemers van Virgin Atlantic fluisterlessen gekregen zodat ze kalmerend en subtieler te werk kunnen gaan in de Upper Class-afdelingen van trans-Atlantische vluchten. (KS)

Het cabinepersoneel van Virgin Australia -het voormalige Virgin Blue- wordt gevraagd deel te nemen aan het Elevate-etiquetteprogramma waarin de stewards en stewardessen onder meer zullen leren omgaan met een verzorgder voorkomen, klassewijnen en lichaamstalen. Deze maatregel werd ingevoerd om meer businessklanten af te snoepen van concurrent Qantas Airways, zo meldt The Daily Telegraph. Om meer zakenmensen aan te trekken en zo cocurrent Qantas Airways het hoofd te bieden, heeft Virgin Asutralia enkele nieuwe maatregelen doorgevoerd die de luchtvaartmaatschappij meer klasse en elegantie moeten verschaffen. Als onderdeel van de verplichtte etiquettecursussen mag het cabinepersoneel de passagiers bijvoorbeeld niet meer begroeten met het -nochtans typische- 'mate', tenzij de persoon een frequent flyer is en toestemming heeft gegeven om zo genoemd te worden. Ook de Virgin-lounge op de luchthaven van Melbourne zal een make-over krijgen. De pooltafel zal vervangen worden door baristas en een buffet, aangezien men ervan uitgaat dat zakenmannen een potje koffie boven een potje pool stellen. Ook zal het uniform van het personeel onder handen genomen worden. "Het is niet onze bedoeling om een bende klonen te creëren of ons personeel een dwangbuis aan te praten", verklaart Mark Hassel, die verantwoordelijk is voor de merkbeleving van Virgin. "We willen de sfeer die binnen het team heerst behouden, maar gewoon in een context plaatsen die meer geschikt is voor zakenmensen en personen die frequent werkgerelateerd moeten vliegen." Het is niet de eerste keer dat Virgin Airlines hun cabinepersoneel laat omscholen. Eerder dit jaar hebben alle werknemers van Virgin Atlantic fluisterlessen gekregen zodat ze kalmerend en subtieler te werk kunnen gaan in de Upper Class-afdelingen van trans-Atlantische vluchten. (KS)