In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is gestorven. Zowel in Nederland, België, Frankrijk als Engeland staat de beroemde schilder het hele jaar in het middelpunt. Ook bloemenpark Keukenhof koos Van Gogh dit jaar als thema.

Hij vormt de inspiratie voor de bloemenshows en de nieuwe Selfietuin, maar vooral zijn zelfportret van tienduizenden tulpen is spectaculair. Het mozaïek is maar liefst 250 vierkante meter groot.

Andere hoogtepunten in Nederland zijn onder andere een tentoonstelling rond Munch en Van Gogh in het Van Gogh Museum Amsterdam, de expo Van Gogh & Co in het Kröller Müller Museum op de Hoge Veluwe en het verhaal van Van Goghs geboorteprovincie Noord-Brabant in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Tuinmannen van Keukenhof hebben op verschillende plaatsen waar aandacht is voor de schilder de Van Gogh-tulpenmix geplant. Keukenhof is dit jaar geopend van 20 maart tot en met 17 mei. (MS)

In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is gestorven. Zowel in Nederland, België, Frankrijk als Engeland staat de beroemde schilder het hele jaar in het middelpunt. Ook bloemenpark Keukenhof koos Van Gogh dit jaar als thema. Hij vormt de inspiratie voor de bloemenshows en de nieuwe Selfietuin, maar vooral zijn zelfportret van tienduizenden tulpen is spectaculair. Het mozaïek is maar liefst 250 vierkante meter groot. Andere hoogtepunten in Nederland zijn onder andere een tentoonstelling rond Munch en Van Gogh in het Van Gogh Museum Amsterdam, de expo Van Gogh & Co in het Kröller Müller Museum op de Hoge Veluwe en het verhaal van Van Goghs geboorteprovincie Noord-Brabant in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Tuinmannen van Keukenhof hebben op verschillende plaatsen waar aandacht is voor de schilder de Van Gogh-tulpenmix geplant. Keukenhof is dit jaar geopend van 20 maart tot en met 17 mei. (MS)