Een tijdlang was er sprake van een bijzonder parcours voor de jubileumeditie van de Dodentocht. De wandeling van 100 kilometer op 24 uur zou dan langs grote steden als Brussel of Mechelen lopen. 'Die plannen hebben we echter opgeborgen', zegt verantwoordelijke André De Clerck. 'Sinds de start van Dodentocht kunnen we telkens rekenen op de medewerking van de buurgemeenten van Bornem. Hen schrappen uit het parcours zou van weinig respect getuigen.'

Op vrijdagavond 9 augustus starten de wandelaars in Bornem, waarna ze richting Wintam stappen om via Ruisbroek, Breendonk en Steenhuffel in Merchtem te komen. Van daaruit is het nog een kleine 50 kilometer wandelen via Buggenhout, Opdorp, Lippelo en Puurs-Sint-Amands richting Bornem.

Voor de vijftigste verjaardag grijpt de organisatie deels terug naar eerdere edities. Zo prijkt 'de hel van Londerzeel' opnieuw op het parcours: het gedeelte tussen Sint-Jozef en Steenhuffel dat er vroeger heel slecht bij lag. Ook het centrum van Buggenhout zit opnieuw in de wandeling van 100 kilometer.

Een tijdlang was er sprake van een bijzonder parcours voor de jubileumeditie van de Dodentocht. De wandeling van 100 kilometer op 24 uur zou dan langs grote steden als Brussel of Mechelen lopen. 'Die plannen hebben we echter opgeborgen', zegt verantwoordelijke André De Clerck. 'Sinds de start van Dodentocht kunnen we telkens rekenen op de medewerking van de buurgemeenten van Bornem. Hen schrappen uit het parcours zou van weinig respect getuigen.' Op vrijdagavond 9 augustus starten de wandelaars in Bornem, waarna ze richting Wintam stappen om via Ruisbroek, Breendonk en Steenhuffel in Merchtem te komen. Van daaruit is het nog een kleine 50 kilometer wandelen via Buggenhout, Opdorp, Lippelo en Puurs-Sint-Amands richting Bornem. Voor de vijftigste verjaardag grijpt de organisatie deels terug naar eerdere edities. Zo prijkt 'de hel van Londerzeel' opnieuw op het parcours: het gedeelte tussen Sint-Jozef en Steenhuffel dat er vroeger heel slecht bij lag. Ook het centrum van Buggenhout zit opnieuw in de wandeling van 100 kilometer.