Times Square, de toren van Pisa of het centrum van Tokyo, het zijn plaatsen waarvan wordt gezegd dat u ze moet gezien hebben. Toch zijn het vaak deze plekken die voor de meeste stress zullen zorgen op vakantie.

De lange wachtrijen, drukte en veel te dure restaurants of bars zorgen ervoor dat deze toeristische hot-spots eigenlijk beter vermeden zouden worden. Zeker als er vlakbij tientallen leukere alternatieven zijn die u wel het gevoel geven dat u echt op vakantie bent. Hieronder alvast vijf van de meest stresserende trekpleisters en tips hoe u ze kan vermijden of het bezoek draaglijker kan maken.

Times Square

Wie New York zegt, zegt ook meteen Times Square. Het is een van de drukste en meest bezochte plekken ter wereld en is al jaren hét symbool van het drukke New York. Je kan er 's avonds eens langsgaan, maar er zijn zoveel mooiere plaatsen in New York die veel meer de echte spirit van de stad weergeven. Een wandeling door de Chelsea Market of terrasjes doen in West Village zullen je veel meer New Yorker doen voelen dan de slecht geklede toeristen op Times Square.

Disneyland in Californië

Net zoals de andere Disneyparken is dit de paradijsbestemming van veel kinderen. Toch resulteert het meestal in veel wachten, onbeleefd personeel en ongelooflijk dure snacks. Als jullie gewoon een pretpark willen bezoeken, ga dan naar Knott's Berry Farm, Magic Mountain of California Adventure van Disney. Willen de kids absoluut naar Disneyland, plan dan jullie trip in oktober, december of het einde van april.

Tokyo

Het centrum van Tokyo kan heel moeilijk te navigeren zijn als je geen Japans verstaat. Bovendien is de stad heel duur en druk. Toch hoeft u het centrum niet volledig te vermijden. Plan 2 of 3 dragen in het centrum van de stad en trek daarna door naar het Japanse platteland. Bovendien zal een goede verbreiding voor vertrek u al heel wat problemen besparen.

Toren van Pisa

De scheve toren van Pisa is waarschijnlijk één van de meest overgewaardeerde monumenten van Europa. In het stadje zelf valt niks te beleven en is de kans groot dat u de slechtste Italiaanse maaltijd ooit zal eten. Bovendien wordt u bestookt met opdringerige verkopers. Wie de toren echt wil zien, kan een korte stop inplannen op weg naar andere steden in Toscane. U kan het bezoek ook combineren met een bezoek aan een plaatselijke wijngaard in de buurt.

Het Louvre

Het Louvre is één van de meest bekende en meest bezochte musea ter wereld. Zowel het gebouw zelf als de werken die erin te vinden zijn, zijn van onschatbare geschiedkundige waarde. Het is dan ook maar logisch dat er dagelijks duizenden mensen staan aan te schuiven om een bezoek te brengen aan deze kunstwerken. Toch kan u de lange wachttijden enigszins vermijden als u het strategisch aanpakt. Bekijk op voorhand welke werken u wil zien en ga als het museum net geopend is, of net gaat sluiten. Andere uitstekende musea die iets rustiger zijn, zijn Musee D'Orsay, Picasso Museum en The Petit Palais. (RDM)

Times Square, de toren van Pisa of het centrum van Tokyo, het zijn plaatsen waarvan wordt gezegd dat u ze moet gezien hebben. Toch zijn het vaak deze plekken die voor de meeste stress zullen zorgen op vakantie. De lange wachtrijen, drukte en veel te dure restaurants of bars zorgen ervoor dat deze toeristische hot-spots eigenlijk beter vermeden zouden worden. Zeker als er vlakbij tientallen leukere alternatieven zijn die u wel het gevoel geven dat u echt op vakantie bent. Hieronder alvast vijf van de meest stresserende trekpleisters en tips hoe u ze kan vermijden of het bezoek draaglijker kan maken. Times Square Wie New York zegt, zegt ook meteen Times Square. Het is een van de drukste en meest bezochte plekken ter wereld en is al jaren hét symbool van het drukke New York. Je kan er 's avonds eens langsgaan, maar er zijn zoveel mooiere plaatsen in New York die veel meer de echte spirit van de stad weergeven. Een wandeling door de Chelsea Market of terrasjes doen in West Village zullen je veel meer New Yorker doen voelen dan de slecht geklede toeristen op Times Square. Disneyland in Californië Net zoals de andere Disneyparken is dit de paradijsbestemming van veel kinderen. Toch resulteert het meestal in veel wachten, onbeleefd personeel en ongelooflijk dure snacks. Als jullie gewoon een pretpark willen bezoeken, ga dan naar Knott's Berry Farm, Magic Mountain of California Adventure van Disney. Willen de kids absoluut naar Disneyland, plan dan jullie trip in oktober, december of het einde van april. Tokyo Het centrum van Tokyo kan heel moeilijk te navigeren zijn als je geen Japans verstaat. Bovendien is de stad heel duur en druk. Toch hoeft u het centrum niet volledig te vermijden. Plan 2 of 3 dragen in het centrum van de stad en trek daarna door naar het Japanse platteland. Bovendien zal een goede verbreiding voor vertrek u al heel wat problemen besparen. Toren van Pisa De scheve toren van Pisa is waarschijnlijk één van de meest overgewaardeerde monumenten van Europa. In het stadje zelf valt niks te beleven en is de kans groot dat u de slechtste Italiaanse maaltijd ooit zal eten. Bovendien wordt u bestookt met opdringerige verkopers. Wie de toren echt wil zien, kan een korte stop inplannen op weg naar andere steden in Toscane. U kan het bezoek ook combineren met een bezoek aan een plaatselijke wijngaard in de buurt. Het Louvre Het Louvre is één van de meest bekende en meest bezochte musea ter wereld. Zowel het gebouw zelf als de werken die erin te vinden zijn, zijn van onschatbare geschiedkundige waarde. Het is dan ook maar logisch dat er dagelijks duizenden mensen staan aan te schuiven om een bezoek te brengen aan deze kunstwerken. Toch kan u de lange wachttijden enigszins vermijden als u het strategisch aanpakt. Bekijk op voorhand welke werken u wil zien en ga als het museum net geopend is, of net gaat sluiten. Andere uitstekende musea die iets rustiger zijn, zijn Musee D'Orsay, Picasso Museum en The Petit Palais. (RDM)